Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

5 βήματα για να προχωρήσεις μετά από έναν χωρισμό

Οι χωρισμοί είναι σκληροί.

Πραγματικά σκληροί. Το been there done that δεν είναι ό,τι πιο παρηγορητικό όταν περνάς δύσκολα, πόσω μάλλον όταν το τέλος μίας σοβαρής σχέσης από πολλούς περιγράφεται ως μικρός θάνατος. Σαφέστατα υπάρχει ένα χρονικό διάστημα που χρειαζόμαστε όλοι για να θρηνήσουμε, ωστόσο από ένα σημείο και μετά πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να πάμε παρακάτω.

Αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να είναι δύσκολο, συγκεντρώσαμε έναν οδηγό από πέντε βήματα που θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διάβασε ακόμη – 9 συμβουλές για να ενισχύσεις τη μνήμη σου

#1. Προσπάθησε να μη στείλεις μήνυμα

Αυτοσυγκράτηση, τι δύσκολο πράγμα. Προσπάθησε να μην επικοινωνήσεις ξανά με την πρώην σχέση σου. Ακόμα καλύτερα διάγραψέ την από τα social media, μαζί με τον αριθμό της. Δεν πρόκειται να την ξεπεράσεις, πιάνοντας ψιλή κουβέντα, ειδικά αν σε πλήγωσε κιόλας.

#2. Πάρε λίγο το χρόνο σου μακριά από το αλκοόλ

Υπομονή σε αυτό, κύριοι. Μπορεί μία μπύρα με φίλους να είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις τη διάθεσή σου – και δε θα διαφωνήσουμε απαραίτητα. Ωστόσο, το αλκοόλ είναι κατασταλτικό. Οπότε, αντί να πνίγεις τον πόνο σου, καλύτερα να παραμείνεις νηφάλιος. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσεις τα συναισθήματά σου, τόσο πιο γρήγορα θα τα απελευθερωθείς από αυτά κιόλας.

#3. Μίλα με τους φίλους σου

Aν αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος ή αν πήρες τη σωστή απόφαση, το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να τα αναλύσεις όλα με τους φίλους σου, ώστε να τα ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου και να προχωρήσεις αναλόγως. Στο κάτω κάτω της γραφής, (και) γι᾽αυτό είναι οι φίλοι. Κι αν δεν εκφράσεις τα συναισθήματά σου, δεν πρόκειται να εξαφανιστούν με μαγικό τρόπο.

#4. Βρες κάτι να γεμίσεις το χρόνο σου

Αφού εξαντλήσεις το νο 3, ήρθε η ώρα να διοχετεύσεις την ενέργειά σου αλλού, να κάνεις ένα μικρό αντιπερισπασμό στον εαυτό σου. Προσοχή: Δε σου συστήνουμε καθόλου να αρχίσεις το διαδικτυακό φλερτ (βλέπεις, είμαστε ευγενικοί) για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου και να ηρεμήσεις τις ανασφάλειές σου. Μιλάμε για μία νέα ενασχόληση, κάτι που πάντα ήθελες να κάνεις ή έστω περισσότερες ώρες στο γυμναστήριο αν αυτό είναι κάτι που σε ευχαριστεί. Γενικώς, πειραματίσου και πέρνα καλά, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει λιώσιμο στο binge watching.

Διάβασε ακόμη – 7 απλά βήματα για να χάσεις βάρος

#5. Μην κατασκοπεύεις την πρώην σου στα social media

“Kane me add ime plok”. Αν δε θέλεις να διαγράψεις την πρώην σχέση σου από τα social media, κάνε την οπωσδήποτε mute και σταμάτα να τσεκάρεις το προφίλ της κάθε τρεις και λίγο. Αφενός δεν πρόκειται να την ξεπεράσεις έτσι αφετέρου το πιο πιθανό είναι να βασανιστείς ακόμη παραπάνω με κάποιο πιθανό “εύρημα” που μπορεί να μη σημαίνει απολύτως τίποτα στην πραγματικότητα.

Πηγή: esquire.com.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη