Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

5 λόγοι για να κρατάς ημερολόγιο

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Η χρήση ημερολογίου (journaling) είναι ένας τρόπος έκφρασης. Είναι ένας τρόπος για να εμβαθύνουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις εμπειρίες και τα γεγονότα που μας απασχολούν κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας.

Διάβασε ακόμη – 4+1 λόγοι που οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν δημόσια

Αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να κάνεις την προσωπική σου ενδοσκόπηση, να αποκτήσεις ένα βαθύτερο επίπεδο αυτογνωσίας, να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία και να αναπτύξεις ευρύτερα τη δημιουργικότητά σου.

Εδώ είναι πέντε λόγοι για τους οποίους ίσως θελήσετε να αρχίσετε την καταγραφή σε ημερολόγιο:

#1. Συναισθηματική έκφραση: Η καταγραφή σε ημερολόγιο παρέχει έναν ιδιωτικό χώρο για να εκφράσετε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σας, βοηθώντας σας να τις επεξεργαστείτε με υγιή τρόπο.

#2. Αυτοανάλυση: Η τακτική καταγραφή σε ημερολόγιο μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη αυτογνωσία, βοηθώντας σας να κατανοήσετε τους στόχους, τις αξίες σας και την προσωπική σας ανάπτυξη με τον χρόνο.

#3. Μείωση του στρες: Η καταγραφή των ανησυχιών και των αγχολυτικών σκέψεών σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε από το άγχος, καθώς σας επιτρέπει να απελευθερώσετε συναισθήματα και να αποκτήσετε προοπτική.

Διάβασε ακόμη – 6 τεχνικές που πρέπει να γνωρίζεις αν πάθεις κρίση πανικού στο αεροπλάνο

#4. Ενίσχυση της μνήμης: Η καταγραφή σε ημερολόγιο βοηθά στη διατήρηση των μνημείων, την τεκμηρίωση σημαντικών στιγμών και εμπειριών που ίσως ξεχάσετε με τον χρόνο.

#5. Ενίσχυση της δημιουργικότητας: Η διατήρηση ενός ημερολογίου μπορεί να διεγείρει τη δημιουργικότητά σας, προωθώντας τις ελεύθερες σκέψεις, το brainstorming και την καταγραφή νέων ιδεών.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Διάβασε ακόμη