Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

4 tips για να διατηρήσεις το βάρος σου μετά την απώλεια κιλών

Για να έχεις ένα υγείες αποτέλεσμα με την πάροδο των χρόνων.

Είτε οι fitness στόχοι σου κυμαίνονται γύρω από την απώλεια βάρους, είτε από την ενδυνάμωση του σώματός σου, είτε πάλι γύρω από την γενικότερη ευεξία του οργανισμού σου, το μυστικό της επιτυχίας είναι η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το αποτέλεσμα που πέτυχες μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, πολλοί πιστεύουν ότι η απώλεια περιττών κιλών και λίπους είναι η πιο “δύσκολη” διαδικασία που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, χωρίς να αναλογίζονται ωστόσο πως με λίγη παραπάνω προσπάθεια και επιμονή είναι σαφώς κάτι που επιτυγχάνεται.

Διάβασε ακόμη – Οι ασκήσεις που θα σε ανακουφίσουν από το φούσκωμα στην κοιλιά

Από την άλλη όμως, η διατήρηση του εν λόγω αποτελέσματος με την πάροδο των χρόνων, κρίνεται ίσως πιο απαιτητική, προϋποθέτοντας μεγαλύτερη προσπάθεια. Για να μπορέσεις, ωστόσο, να παραμείνεις μακριά από την αύξηση βάρους, τα παρακάτω πρακτικά tips θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

#1. Επίλεξε περισσότερες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Για την ρύθμιση αλλά και διατήρηση του βάρους στα επιθυμητά επίπεδα, ίσως δεν υπάρχει σημαντικότερο θρεπτικό συστατικό από τις φυτικές ίνες, οι οποίες δεν απορροφώνται από τον οργανισμό, αλλά περνούν αδιάλυτες από τον πεπτικό σωλήνα, ενώ προάγουν το αίσθημα της πληρότητας, κρατώντας το στομάχι χορτάτο για περισσότερες ώρες. Μάλιστα, έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση μόλις 30 γραμμάρια φυτικών ινών καθημερινά μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, στην μείωση αρτηριακή σας πίεση αλλά και την αντίσταση στην ινσουλίνη.

#2. Ετοίμασε ένα plan B για τα γεύματα εκτός σπιτιού

Η τήρηση του προγράμματος αλλά και η προετοιμασία γευμάτων είναι το κλειδί της επιτυχούς απώλειας βάρους. Ωστόσο, μια απρόοπτη έξοδος από το σπίτι, οι μερικές ώρες παραπάνω στη δουλειά ίσως σε εμποδίζουν να τηρήσεις πιστά το διατροφικό πλάνο που έχεις επιλέξει. Για να αποφύγεις τα περιττά λιπαρά του junk food, έχε στο νου σου ένα plan Β που θα σε δώσει απέναντι στις λιγούρες. Λίγοι ξηροί καρποί στην τσάντα, ένα μήλο ή ένα smoothie to go είναι μερικές υγιεινές επιλογές μέχρι το επόμενο μεγάλο γεύμα. Εάν το τελευταίο πάλι σε βρίσκει έξω, τότε φρόντισε να επιλέξεις όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά την μερίδα του φαγητού σου, συνοδεύοντας την από μπόλικα λαχανικά ή δροσερές σαλάτες.

#3. Μην παραμελείς την τακτική άσκηση

Η απώλεια περιττών κιλών και λίπους είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού σωστής διατροφής και τακτικής άσκησης. Είναι σημαντικό να μην επαναπαυτείς μετά την μείωση του αριθμού στην ζυγαριά και να συνεχίσεις να ακολουθείς σε τακτική βάση ένα πρόγραμμα προπονήσεων που θα ανταπεξέρχεται στις ανάγκες του σώματός σου. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητικής Ιατρικής (ACSM), οι υγιείς ενήλικες ηλικίας 18 έως 65 ετών πρέπει να ασκούνται σε μέτριας έντασης αερόβια σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 30 λεπτά, πέντε ημέρες κάθε εβδομάδα ή σε έντονη αερόβια άσκηση για τουλάχιστον 20 λεπτά τρεις ημέρες εβδομαδιαίως.

Διάβασε ακόμη – Αυτός είναι ο λόγος που είναι δύσκολο να αποκτήσεις γράμμωση στην κοιλιά

#4. Κράτησε το στρες μακριά από τον οργανισμό σου

Σύμφωνα με σχετική μελέτη του 2017 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Evidence-Based Complementary & Alternative Medicine, το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στη διατροφική συμπεριφορά που προάγουν την αύξηση του σωματικού βάρους, όπως η αυξημένη πρόσληψη τροφής και η μειωμένη σωματική δραστηριότητα. Το σώμα μας επηρεάζεται σημαντικά από τις μεταπτώσεις της ψυχολογίας μας, για αυτό και είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας, προστατεύοντας τον από το έντονο στρες. Μερικές ασκήσεις yoga, ένας χαλαρός περίπατος δίπλα στη θάλασσα, λίγος χορός με την αγαπημένη σου μουσική είναι μερικές συνήθειες που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητά σου, αποφορτίζοντας το σώμα σου από το στρες.

Πηγή: shape.gr

Φωτογραφία: unsplash

Διάβασε ακόμη