Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Βραβεύεται για το συνολικό του έργο ο George Clooney

Ένα ακόμη βραβείο για τον κορυφαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Το περιοδικό της AARP, της Αμερικανικής Ένωσης Συνταξιούχων ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη του “The Midnight Sky” George Clooney με την ανώτατη διάκριση, το Βραβείο Συνολικού Έργου στην τελετή απονομής των Movies for Grownups Awards (Βραβεία Ταινιών για Ενήλικες).

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τιμήσουμε τον George Clooney, η αυθεντία και το πνεύμα του οποίου – τον καθιστούν έναν από τους πιο ταλαντούχους και αγαπημένους ηθοποιούς της εποχής μας, και σκηνοθέτη που θα ήταν διάσημος, ακόμα κι αν δεν τον είχαμε δει ποτέ στην οθόνη” τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της AARP, Τζο Αν Τζέκινς.

“Ο συνδυασμός ευφυϊας, σκληρής δουλειάς και εμπειρίας που τον διακρίνει δείχνει πόσο λάθος είναι τα στερεότυπα για την ωριμότητα” πρόσθεσε.

Το κορυφαίο βραβείο του περιοδικού της AARP έχει απονεμηθεί τις προηγούμενες χρονιές στους ηθοποιούς Annette Bening, Kevin Costner, Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman, Shirley MacLaine, Helen Mirren, Robert Redford, Susan Sarandon  και Sharon Stone.

Εδώ και δύο δεκαετίες, το πρόγραμμα Movies for Grownups της AARP προωθεί ταινίες για ενήλικες, από ενήλικες, υποστηρίζοντας το κοινό άνω των 50 ετών, αγωνίζεται κατά του ηλικιακού ρατσισμού και ενθαρρύνει κινηματογραφικά φιλμ, στα οποία εκπροσωπούνται μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Το AARP’s Movies for Grownups εστίαζε πάντα στο ποιοτικό περιεχόμενο και θα συνεχίσει να το κάνει επεκτείνοντας την απονομή βραβείων και σε τηλεοπτικά προγράμματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της AARP.

Ο George Clooney θα παραλάβει το κορυφαίο βραβείο σε διαδικτυακή τελετή στη διάρκεια της οποίας θα απονεμηθούν επίσης βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερος Άνδρας Ηθοποιός, Καλύτερη Γυναίκα Ηθοποιός, Καλύτερος Σκηνοθέτης, Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά για Ενήλικες κ.ά.

Η τελετή απονομής των Movies for Grownups Awards 2021 θα μεταδοθεί στις 28 Μαρτίου από το PBS.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη