Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Το έξυπνο hack που πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις το άρωμα σου να έχει μεγαλύτερη διάρκεια

Για να μυρίζεις όμορφα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ενώ υπάρχουν άπειρα αρώματα κάθε είδους, έντασης και γούστου (eau de parfum, eau de toilette, body mists κλπ), και ενώ ο περισσότερος κόσμος αφιερώνει χρόνο και χρήματα στο να επενδύσει στο άρωμά του, είναι αλήθεια ότι το πρώτο πράγμα που ρωτούν οι περισσότεροι είναι, τελικά, πώς θα κάνουν το άρωμά τους να μυρίζει όλη μέρα, χωρίς να χρειάζεται να το ανανεώνουν κάθε τόσο. Γιατί είναι γεγονός ότι οι αξίες της ποιότητας ή/και της τιμής ενός αρώματος από μόνες τους δεν εξασφαλίζουν απαραίτητα και τη διάρκειά του.

Διάβασε ακόμη – Weekend beauty: 9 make-up looks από Κύπριες fashionistas που ξεχώρισαν

Πράγματι, ακόμα και το πιο ακριβό άρωμα μπορεί να εξασθενεί γρήγορα μετά από λίγη ώρα, εξαιτίας πολλών παραγόντων. Μπορεί να φταίει ο τύπος της επιδερμίδας σου, οι συνθήκες στις οποίες εκτίθεσαι μέσα στη μέρα (πχ έντονη ζέστη και ήλιος, άθληση) ακόμα και το ίδιο το άρωμα πολλές φορές. Γιατί το πόσο θα διαρκέσει η ευωδιά του στην επιδερμίδα σου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Διάβασε ακόμη – Hair hacks: 3 έξυπνοι τρόποι να δώσεις όγκο στα λεπτά μαλλιά σου

Ένα από τα πιο σημαντικά tips που χρειάζεται να γνωρίζεις ωστόσο είναι το εξής: καλό είναι να ταιριάζεις το άρωμά σου με το αντίστοιχο αφρόλουτρο και κρέμα σώματος. Όπως ίσως φαντάζεσαι, αν κάνεις μπάνιο με το αφρόλουτρο της ίδιας σειράς με το άρωμά σου, και στη συνέχεια απλώσεις και την κρέμα σώματος της σειράς, ενισχύεις το άρωμα, μιας και εφαρμόζεις στην ουσία τρεις στρώσεις της ίδιας μυρωδιάς.

Επειδή βέβαια δεν είναι πάντοτε εύκολο να έχεις ολόκληρη τη bodycare σειρά του αγαπημένου σου αρώματος, έχε υπόψη σου ότι μπορείς να πετύχεις παρόμοιο αποτέλεσμα με οποιαδήποτε κρέμα σώματος και αφρόλουτρο χρησιμοποιείς ήδη. Αρκεί βεβαίως να έχουν παρόμοιες νότες και να ταιριάζουν μεταξύ τους οι μυρωδιές.

Extra tip:

Άλλο ένα tip που θα κάνει τους πάντες να γυρνούν στο πέρασμά σου είναι να το ψεκάσεις το άρωμα στο πίσω μέρος του λαιμού σου. Με αυτόν τον τρόπο θα μυρίζει όποτε τινάζεις τα μαλλιά σου, και θα διαχέεται παντού στους γύρω σου.

 

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη