Τα καλύτερα apps για να μειώσεις το άγχος και το στρες

Το meditation αποδεδειγμένα μπορεί να κάνει θαύματα.

Της Ελένης Κόκκινου

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αρνητικές σκέψεις τους, το άγχος και το στρες στις μέρες μας. Λίγο τα social media, λίγο η πίεση που έρχεται από παντού, είναι δύσκολο κάποιες φορές να παραμείνεις ήρεμος και να ελέγξεις τις σκέψεις σου. Υπάρχει τρόπος όμως να δουλέψεις με το μυαλό σου και να του μάθεις να ηρεμεί και να αποβάλλει όλες αυτές τις αρνητικές και αγχωτικές σκέψεις.

Ο κυριότερος και αποτελεσματικότερος ίσως τρόπος για να το κάνεις είναι το meditation, ή στα ελληνικά ο διαλογισμός. Σίγουρα έχεις ακούσει για αυτή την “άσκηση”, καθώς όλο και περισσότεροι την προτείνουν γιατί έχουν δει τρομερά αποτελέσματα. Έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να μειώσει σημαντικά το στρες, το άγχος και να βελτιώσει την ψυχική σου υγεία.

Βρες πιο κάτω 3 top apps που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις να ελέγχεις τον εαυτό σου, μέσω του διαλογισμού.

Calm

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Calm (@calm)

Η εφαρμογή Calm θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις το δικό σου καθημερινό πρόγραμμα και να κάνεις αυτό που χρειάζεσαι την κάθε μέρα ξεχωριστά, για να νιώσεις ηρεμία. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για meditation και διαθέτει ένα σκηνικό με εικόνες που σε ηρεμούν. Υπάρχει επιλογή για δωρεάν χρήση του ή επί πληρωμή (premium – €49,99/χρόνο με δωρεάν δοκιμή).

Headspace

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Headspace (@headspace)

Το Headspace έχει διαφορετική αισθητική από το Calm, αλλά είναι επίσης ελκυστικό και εύκολο στη χρήση. Υπάρχουν επιλογές για beginners και έχει δημιουργηθεί για να σου δείξει τα πολύ θετικά που έχει να σου προσφέρει ο διαλογισμός, μέσα σε μερικά λεπτά την ημέρα. Και σε αυτό έχεις την επιλογή της δωρεάν ή της επί πληρωμή (premium – €57,99/χρόνο) έκδοσης.

Διάβασε ακόμη – Boxing: Γιατί είναι η αγαπημένη γυμναστική των supermodels;

Insight Timer

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Insight Timer (@insighttimer)

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις το meditation που σου ταιριάζει με το συγκεκριμένο app. Είναι δωρεάν και διαθέτει μια τεράστια γκάμα με meditations ανάλογα με το πού θέλεις να στοχεύσεις, στο άγχος, το στρες, τον ύπνο κλπ. Διαθέτει επίσης live events με yoga, meditation, stretching, με άτομα που σίγουρα θα σε εμπνεύσουν να συνεχίσεις το ταξίδι του διαλογισμού.

Διάβασε ακόμη