Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το έξυπνο hack από το 1950 που σε βοηθά να βρεις το ιδανικό χρώμα κραγιόν με βάση τον τόνο του δέρματος σου

Η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες τη δεκαετία του ’50.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Στον λαμπερό κόσμο της ομορφιάς, οι περισσότερες τάσεις φεύγουν και χάνονται, αλλά μερικές αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι που αντέχει στο χρόνο. Μια τέτοια τάση από τη δεκαετία του 1950 που επανεμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια είναι το “Finger Squish Test” για την εύρεση της τέλειας απόχρωσης κραγιόν.

Διάβασε ακόμη – Hair hacks: 3 έξυπνοι τρόποι να δώσεις όγκο στα λεπτά μαλλιά σου

Πολύ πριν από την εξελιγμένη τεχνολογία που πλέον σε βοηθά να ανακαλύψεις την ιδανική απόχρωση και τα αμέτρητα beauty apps, οι γυναίκες βασίζονταν σε μια απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδο για να ανακαλύψουν την απόχρωση του κραγιόν που συμπλήρωνε τον τόνο της επιδερμίδας τους.

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από κομψότητα και θηλυκότητα, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν το Finger Squish Test ως έναν διασκεδαστικό και αποτελεσματικό τρόπο για να επιλέξουν το ιδανικό κραγιόν.

Διάβασε ακόμη – Weekend beauty: 9 make-up looks από Κύπριες fashionistas που ξεχώρισαν

Η διαδικασία είναι απλή: Πιέζοντας το δάχτυλό τους, οι γυναίκες αποκάλυπταν μια απόχρωση που έμοιαζε πολύ με το φυσικό χρώμα των χειλιών τους. Αυτή η προσέγγιση τους επέτρεψε να εξατομικεύσουν τις επιλογές μακιγιάζ τους, εξασφαλίζοντας ένα make-up look που εναρμονίζεται με τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.

Δες πιο κάτω το σχετικό βίντεο:

@underratedsimpsons This was how women in the 1950s were taught to find their perfect shade of lipstick #makeuptips #lipsticktips #lipsticktutorial ♬ Juless Edits – Shou

Φωτογραφία: Pinterest

Διάβασε ακόμη