Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Summer Packing: Οι 10 καλύτερες συμβουλές για να φτιάξεις σωστά τη βαλίτσα σου

Μην κάνεις τίποτα πριν διαβάσεις αυτό.

Πόσες φορές σου έχει συμβεί να κάθεσαι πάνω από τη βαλίτσα σου, αφού έχεις βάλεις μέσα όλα τα απαραίτητα, προσπαθώντας μάταια και με όλη σου τη δύναμη να την κλείσεις. Αν η απάντηση που θα δώσεις περιέχει διψήφιο αριθμό, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις παρακάτω τις συμβουλές που σου προτείνουμε ώστε να κάνεις την προετοιμασία των διακοπών σου και πιο συγκεκριμένα το πακετάρισμα της βαλίτσας, παιχνιδάκι.

#1. Μέθοδος rolling

Για να κερδίσεις χώρο μέσα στη βαλίτσα σου και να μην καταλήξεις στο εφιαλτικό σενάριο που σου περιγράψαμε παραπάνω, μπορείς να τοποθετήσεις τα ρούχα σου σε ρολάκια, τυλίγοντάς τα από κάτω προς τα πάνω. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις και τα τσακίσματα. Αν πάλι δεν έχεις καθόλου χώρο, μπορείς να τυλίξεις τα ρούχα σου με τον στρατιωτικό τρόπο. Δες στο τέλος το βίντεο.

Διάβασε ακόμη – Πώς θα κρατήσεις φρέσκα τα λουλούδια σου για περισσότερο χρόνο

#2. Πάνω – πάνω

Αν με το που φτάσεις στο προορισμό σου, έχεις να πας σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος, είτε αυτό είναι ένα πάρτι, είτε στην παραλία, τοποθέτησε το outfit που θέλεις να φορέσεις πάνω- πάνω στη βαλίτσα, έτσι ώστε να κερδίσεις χρόνο χωρίς να ψάχνεις, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δεν θα αποκτήσει το ρούχο σου πολλές ζάρες. Από την άλλη, μπορείς με αυτή τη μέθοδο να φτιάξεις όλη σου τη βαλίτσα, σκεπτόμενη όλα τα outfits των διακοπών σου ώστε να αποφύγεις το overpacking. 

#3. Κάτω – κάτω

Και αφού στο επάνω μέρος της βαλίτσας θα μπουν εκείνα που θα χρησιμοποιήσεις αμέσως, στο κάτω μέρος της βαλίτσας οφείλεις να τοποθετήσεις τα πιο βαριά. Με αυτό τον τρόπο και η βαλίτσα σου αποκτά την τέλεια ισορροπία και τα υπόλοιπα πιο εύθραυστα αντικείμενα δεν θα κινδυνεύουν να σπάσουν.

#4. Πλαστική προστατευτική θήκη

Έχεις προσέξει τις προστατευτικές θήκες με τις οποίες σου επιστρέφει το καθαριστήριο τα ρούχα σου; Αυτές τις θήκες μπορείς να τις βρεις σε καταστήματα (ή να τις κρατήσεις την επόμενη φορά που θα πας στο καθαριστήριο) και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις κατά το πακετάρισμα της βαλίτσας έτσι ώστε να προστατεύσεις τα ρούχα σου από τραβήγματα, τσαλακώματα και φυσικά είναι και ένας τρόπος για να τα ξεχωρίσεις.

#5. Ισορροπία

Το ότι δεν πρέπει να υπερφορτώσεις τη βαλίτσα σου, το γνωρίζεις. Ήξερες όμως πως αντίστοιχα δεν πρέπει και να έχει κενά. Σίγουρα σκέφτεσαι πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου, θα θέλεις να αγοράσεις όμορφα σουβενίρ, όμως ο έξτρα χώρος που θα αφήσεις στη βαλίτσα σου, μπορεί να είναι η αιτία να σπάσουν τα αντικείμενα που ήδη υπάρχουν μέσα. Χρησιμοποίησε λοιπόν τις πλαστικές προστατευτικές θήκες που σου προτείναμε παραπάνω για να καλύψεις τα κενά, τις οποίες μπορείς να γεμίσεις με τα καινούρια πράγματα που θα αγοράσεις από το μέρος των διακοπών σου.

#6. Έξτρα τσάντα

Κι αν δεν θέλεις να βάλεις τα σουβενίρ σου μέσα στην βαλίτσα σου ή απλά δεν χωράνε, μπορείς να έχεις προβλέψει να πάρεις μαζί σου μία επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα που τυλίγεται (σαν αυτές που χρησιμοποιούμε για τα ψώνια) και δεν πιάνει χώρο ώστε να τη χρησιμοποιήσεις την κατάλληλη στιγμή.

Διάβασε ακόμη – Spring cleaning: 3 συμβουλές πριν κάνεις ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα σου

#7. Σίδερο ταξιδίου

Όσο καλά και αν έχεις προετοιμαστεί και έχεις προσπαθήσει ώστε τα ρούχα σου να μην αποκτήσουν ζάρες, πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος να τσαλακωθούν. Γι’ αυτό μπορείς να πάρεις μαζί σου ένα σίδερο χειρός που πιάνει λίγο χώρο και θα κρατήσει τα ρούχα σου στην εντέλεια.

#8. Υγρά προϊόντα

Όλοι μας σε κάποιο ταξίδι έχουμε ζήσει την εφιαλτική έκρηξη σαμπουάν. Προσπάθησε λοιπόν πάντα να έχεις σε ξεχωριστό νεσεσέρ τα προϊόντα που βρίσκονται σε υγρή μορφή, τα οποία υπάρχει κίνδυνος να ανοίξουν. Από την άλλη, αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, θα σε διευκολύνει ώστε να το περάσεις εύκολα και γρήγορα από τον έλεγχο.

#9. Ζακέτα

Όχι δεν μας έβαλε η μαμά σου να σου το πούμε. Όμως μία ζακέτα ή ένα φουλάρι είναι ιδανικά κατά το ταξίδι καθώς είτε χρησιμοποιήσεις το αεροπλάνο, είτε το πλοίο θα σου χρειαστούν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που ενδέχεται να επικρατούν. Από την άλλη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εκάστοτε item και ως μαξιλάρι αν έχεις την ανάγκη να κοιμηθείς για λίγες ώρες.

#10. Σακούλες για τα άπλυτα

Είναι από τα βασικότερα που πρέπει να έχεις μαζί σου. Ακόμα κι αν ξεχάσεις τις σακούλες για τα άπλυτα, μπορείς να δανειστείς από το δωμάτιο του ξενοδοχείου. Χρησιμοποίησε 2, μία για τα ανοιχτόχρωμα ρούχα και μία για τα σκουρόχρωμα, έτσι ώστε να διευκολύνεις και τη διαδικασία του πλυσίματος κατά την επιστροφή.

Δες πώς θα τυλίξεις “στρατιωτικά” τα ρούχα σου:

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη