Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Ποια είναι η iconic πολυθρόνα πάνω στην οποία φωτογραφίζονται όλες οι γυναίκες της μόδας;

O Brand Manager της Ergo Home Σωτήρης Διάκου μοιράζεται την ιστορία της εμβληματικής πολυθρόνας που βρίσκεται στο κατάστημα της B&B Italia.

Της Νικόλ Ζένιου

Υπάρχει λόγος που οι πιο ενημερωμένες και κομψές γυναίκες της μόδας του νησιού φωτογραφίζονται πάνω στην εμβληματική πολυθρόνα Up5_6 που βρίσκεται αποκλειστικά στα καταστήματα B&B Italia σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Όπως μας ανάφερε ο Brand Manager της Ergo Home Σωτήρης Διάκου, πρόκειται για μια πολυθρόνα που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο διάσημα designs παγκοσμίως, και που σχεδίασε ο Ιταλός αρχιτέκτονας Gaetano Pesce το 1969. To 2019, επανακυκλοφόρησε σε νέο σχεδιασμό από την B&B Italia με αφορμή τα 50χρονα της εμβληματικής πολυθρόνας.

Διάβασε ακόμη – Όλα τα looks που ξεχωρίσαμε από τις γυναίκες της μόδας που παρευρέθηκαν στο χθεσινό private dinner party

Διάβασε ακόμη – Εγκαινιάστηκε το πρώτο Flagship Store της Kartell στην Κύπρο και ήταν όλοι εκεί

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B&B Italia (@bebitalia)

The Story

H εμβληματική πολυθρόνα Up,  γνωστή και ως “La Mamma”, “Big Mama” και “La Donna” έγραψε ιστορία από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 1969 στο Milan Furniture Fair από την C&B (η οποία μετονομάστηκε σε B&B Italia), και σε σχέδιο του Gaetano Pesce. Το αρχικό σχέδιο φούσκωνε με αέρα (vacuum-packed & self-inflating) και ήταν εμπνευσμένο από το σφουγγάρι του μπάνιου – που έχει επίσης αυτή την ιδιότητα να αλλάζει μορφή με την αφή και τον αέρα.

Μέσα από τα χρόνια, πολυθρόνα Up εξελίχτηκε σε μία σειρά από 6 πολυθρόνες, μέρος του Serie Up. Μέχρι και σήμερα, χάρη στην αισθητική της και τον σχεδιασμό της που ισορροπεί ανάμεσα στο βιομηχανικό και το μεταβιομηχανικό σχέδιο, παραμένει ένα σύμβολο του νεωτερισμού.

O Gaetano Pesce (στην πολυθρόνα) και ο Pierre Cardin το 1969. Credits: dwell.com

Στην Κύπρο, στα καταστήματα B&Β Italia, θα βρεις την εκδοχή της με τις εμβληματικές ρίγες σε μπεζ και petrol πράσινο, πάνω στην οποία φωτογραφήθηκαν μερικές από τις πιο σοφιστικέ γυναίκες του νησιού όπως η Μαρία Ιωάννου, η Ραμόνα Φίλιπ, η Μαρίτα Βασιλείου, η Στάλω Ηλία και η Νόνη Κυπριανού. Την κόκκινη εκδοχή της εμβληματικής πολυθρόνας, στην ζεστή απόχρωση “Lora Red”, βρήκαμε στο σπίτι της Λώριας Χατζηγεωργίου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις γυναίκες της μόδας πάνω στην iconic πολυθρόνα που βρίσκεται στο νησί μας.

Extra info

Η B&B italia συνεχίζει να αναπαράγει εμβληματικά design κομμάτια ως μέρος των εορτασμών για τα 50χρονα τους όπως τον περίφημο καναπέ  Camaleonda και τη σειρά Le Bambole, σχεδιασμένα από τον διακεκριμένο Ιταλό αρχιτέκτονα Mario Bellini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B&B Italia (@bebitalia)

Credits: dwell.com

Διάβασε ακόμη