Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη γαλλική κρεμμυδόσουπα

Ιδανική για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Υλικά

  • 1 κιλό ξερά κρεμμύδια
  • 1½ λίτρο ζωμό κρέατος
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • 125 ml κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
  • 150 γρ. τριμμένα ανάμικτα τυριά (παρμεζάνα, γραβιέρα)

Διάβασε ακόμη – 7 σούπες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά

Εκτέλεση

ΚΑΘΑΡΙΣΕ και κόψε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια. Σόταρε τα σε δυνατή φωτιά με το βούτυρο, 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και το θυμάρι για 5 λεπτά περίπου. Χαμήλωσε μετά τη φωτιά και συνεχίσε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν, για τουλάχιστον για 20-30 λεπτά.

ΣΒΗΣΕ με το κρασί, αλατοπιπέρωσε και άφησε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ τον ζωμό, το φύλλο δάφνης και βράσε για άλλα 20 λεπτά.

Όσο βράζει η σούπα, ψήσε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ.

ΜΟΙΡΑΣΕ τη σούπα σε πυρίμαχα μπολ. Πασπάλισε τις ψημένες φέτες με τα τριμμένα τυριά και μοιράστε τις στα μπολ.

ΒΑΛΕ τα μπολ με τη σούπα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C και ψήσε στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη