Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Τι περιλαμβάνει η εισήγηση για καθολικό lockdown

Εισήγηση για καθολικό lockdown για δυο εβδομάδες με άμεση εφαρμογή το ερχόμενο Σάββατο έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι αποφάσεις όπως αποκαλύπτει το sigmalive δεν είναι καθόλου εύκολες την ώρα που τα νοσοκομεία εκπέμπουν σήμα κινδύνου εδώ και μέρες.

Με αυτά τα δεδομένα ο Κωνσταντίνος Ιωάννου κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση για καθολικό lockdown δυο βδομάδων το οποίο θα ανακόψει την επιθετική πορεία του ιού. Οι αριθμοί των κρουσμάτων καθημερινά δίνουν το σήμα ότι τις επόμενες 15 μέρες οι νοσηλείες θα αυξηθούν.

Η φιλοσοφία της πρότασης του Υπουργού, ο οποίος να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του χθες στο ΚΥΠΕ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής ενός lockdown, κινείται γύρω από τον περιορισμό των συναθροίσεων ειδικά τις μέρες του Πάσχα.

Ένας άλλος βασικός παράγοντας που δείχνει τον δρόμο του lockdown είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι αξιοποίηση του κλεισίματος των σχολείων για τις γιορτές του Πάσχα.

Πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει η πρόταση

– Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρόταση προκρίνεται η παραμονή ενός sms.
– Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι θα υπάρξει αλλαγή της ώρας του απαγορευτικού της κυκλοφορίας (από 23.00 στις 21.00).

Οι τελικές αποφάσεις είναι υπό την αίρεση των εισηγήσεων που θα καταθέσουν απόψε στον Πρόεδρο οι επιδημιολόγοι ενώ απόψεις θα κατατεθούν κατά το αυριανό Εθνικό Συμβούλιο και από τους πολιτικούς Αρχηγούς.

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη