Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Κάνε τα προβλήματα, σκαλοπάτια προς την επιτυχία

Ο Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης Yiannis Michael δίνει χρήσιμες συμβουλές.

Όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ την επίδραση της στάσης των ανθρώπων στη ζωή. Πιστεύω ότι η στάση είναι πιο σημαντική από τα γεγονότα. Είναι πιο σημαντική από την εμφάνιση, το ταλέντο, τα χρήματα, τις δεξιότητες και τις επιτυχίες. Είναι υπεύθυνη για την ευτυχία ενός ζευγαριού η την διάλυση ενός σπιτικού.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι καθημερινά έχουμε μια επιλογή σε σχέση με την στάση που θα κρατήσουμε εκείνη τη μέρα.Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον παρελθόν μας. Ούτε μπορούμε να αλλάξουμε το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα φερθούν με συγκεκριμένο τρόπο.

Διάβασε ακόμη – Yiannis Michael: O συμβουλευτικός ψυχολόγος που έβαλε σκοπό να δώσει χρώμα στη ζωή μας

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χειριστούμε το μοναδικό πράγμα που περνάει από το χέρι μας, και αυτό είναι η ΣΤΑΣΗ μας. Είμαι πεπεισμένος ότι η ζωή μας εξαρτάται κατά 10% από όσα μας συμβαίνουν και κατά 90% από την αντίδραση μας σ ‘αυτά. Είμαστε υπεύθυνοι για την στάση μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατανοούν πλήρως  ότι η ζωή είναι δρόμος ανηφορικός. Αντίθετα, γκρινιάζουν σχεδόν αδιάκοπα, μεγαλόφωνα η με πιο αθόρυβο τρόπο για το πόσο τεράστια είναι τα προβλήματα τους, θαρρείς και η ζωή είναι γενικά εύκολη.

Μια καλή στάση είναι το κάτι παραπάνω στη ζωή. Βελτιώνει την υγειά μας, το σώμα μας, τον γάμο μας, τις φίλιες μας αλλά και την καριέρα μας.

Η θετική στάση επηρεάζει άμεσα τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας. Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν είπε “Η ευκαιρία δίνεται  εν μέσω δυσκολίων”. Οι πετυχημένες γυναίκες προσεγγίζουν τα προβλήματα από την οπτική της ευκαιρίας.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη