Παράσταση σύγχρονου χορού με τίτλο “Το Κουτί”

Είμαστε κουτιά που εύκολα φτιάχνουμε, γεμίζουμε και δύσκολα αδειάζουν.

Το κουτί – Ουδέτερο (κουτί: Kάθε αντικείμενο με επίπεδη βάση και άνοιγμα, πάνω από τη βάση, με ή χωρίς καπάκι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση, τοποθέτηση πραγμάτων, φύλαξη) 

Είμαστε κουτιά που εύκολα φτιάχνουμε, γεμίζουμε και δύσκολα αδειάζουν …. Ο κάθε ένας από εμάς είναι ένα “κουτί” που ταυτόχρονα αποτελείται από διάφορα άλλα “κουτιά”. Μέσα σε αυτά, φυλάει και κρύβει, κρύβεται …προφυλάσσει. Μας τακτοποιεί.

Η ομάδα σύγχρονου χορού “Fibre Performing Arts” παρουσιάζει με την εναλλακτική, περιπατητική παράσταση σύγχρονου χορού με τίτλο “Το Κουτί”. Το performance μας θα “κινηθεί” μέσα στην πόλη της Λάρνακας, και θα “ζωντανέψει” εξωτερικούς/δημόσιους χώρους της πόλης στις 21 και 22 Οκτώβριου και 4 και 5 Νοέμβριου 2023, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της Λάρνακα Μπιενάλε 2023.

Η εμπειρία: Το performance μας θα αποτελείται από δυο διαφορετικές διαδρομές  στο κέντρο της Λάρνακας.

Σάββατο (21/10/23 & 22/1023 – Α διαδρομή)  και Κυριακή (4/11/23 & 5/11/23- Β διαδρομή.) Οι performers θα αποκαλύπτουν προσωπικά βιωματικά  κουτιά που έχουν κρατήσει κρυμμένα …Οι αναμνήσεις μας … Εκείνα που φτιάχνουμε για να κρύψουμε, αυτά που θέλουμε να ξεχάσουμε αλλά και να προστατέψουμε, αυτά που θέλουμε να θυμόμαστε για πάντα… Αυτό το “κουτί” που συχνά γίνεται  το σπίτι μας, εκεί που νιώθουμε ασφάλεια (Comfort zone), εκεί που καλύπτουμε την ανάγκη μας να ανήκουμε κάπου.

Οι  θεατές  καλούνται να ακολουθήσουν την ροή της παράστασης,  θα περιπλανηθούν στους δρόμους του Κέντρου της Λάρνακας και θα βιώσουν την εμπειρία  της δράσης.  Παράλληλα θα γνωρίσουν την ομορφιά του κέντρου της πόλης  και ταυτόχρονα  μέσα από το αποτέλεσμα μουσική, κίνησης εικόνας και λογού, θα  αναδύεται ένας κόσμος οικείος αλλά και πρωτόγνωρος ταυτόχρονα.

Η όλη δράση μας αποτελείται και μια συνεργασία με αξιόλογους εγχώριους  καλλιτέχνες, με δράση στη Κύπρο και στο εξωτερικό  οπού θα ενισχύσουν εικαστικά τη παρουσίαση μας και θα χαρίσουν την δική τους προσωπική προσέγγιση γύρω από το θέμα, εκθέτοντας τις δημιουργίες τους .

Χριστίνα Πέτρου-Αρχιτέκτονάς/Studio Christinekalia – Αντρέας Κάλλη.

Πληροφορίες στο https: //instagram.com/fibre.performing.arts?igshid=MzRlODBiNWFlZA== www.fibreperformances.com και εισιτήρια στο www.tickethour.com

Η Ομάδα:

Καλλιτεχνική Διεύθυνσή/ Δραματουργία/Χορογράφος: Σταύρη Καλοπετρίδου

Βοηθός /Μουσική επιμέλεια: Έλενα Φλουρή

Χορογραφίες : Σταυρη Καλοπετρίδου-Fibre Performing Arts .

Χορευτές: Σεμίνα Ξενοφώντος  ,Πολίνα Σταμπόλη , Έλενα Φλουρή , Άντρια Χρίστου , Σταύρη Καλοπετρίδου

Ηθοποιοί /Λόγος: Ανδρομάχη Περατιτή ,Αντρέας Γεωργίου

Καλλιτέχνες /Κατασκευές: Χριστίνα Πέτρου, Αντρέας Καλλή

Οργάνωση Παραγωγής/Κουστούμια/Φωτογραφίες/Teaser: Stavri Papa

Διάβασε ακόμη