Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Carpaccio Saint Jacque μαριναρισμένο με εσπεριδοειδή, σπαράγγια και χαβιάρι

Ο σεφ Κυριάκος Κυριάκου προτείνει ένα πεντανόστιμο Carpaccio.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά Για 10 άτομα

  • 20 χτένια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 10 σπαράγγια
  • μαύρο χαβιάρι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

  • 275 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 275 ml χυμό λεμονιού
  • 120 γρ. κρεμμύδι
  • 100 γρ. μέλι
  • μαϊντανό
  • 23 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. πάπρικα
  • ξύσμα λεμονιού

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

  • ξύσμα λεμονιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε καλά.

ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ σκεύος βάζουμε νερό να ζεσταθεί και αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το μαγειρικό σκεύος και αμέσως τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε στη μαρινάδα εσπεριδοειδών.

ΚΟΒΟΥΜΕ τα χτένια σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Δίπλα βάζουμε τα μαριναρισμένα σπαράγγια και το μαύρο χαβιάρι και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα εσπεριδοειδών. Γαρνίρουμε με το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.

Cooking With Love/Madame Figaro

Διάβασε ακόμη