Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Palo Santo: Έτσι θα διώξεις την αρνητική ενέργεια

Καθάρισε την αύρα σου και απόβαλε τα αρνητικά συναισθήματα.

Αν τον τελευταίο καιρό τίποτα δεν πάει καλά στη ζωή σου και μέρα με τη μέρα νιώθεις την αισιοδοξία σου να σε εγκαταλείπει. Σκέφτηκες ποτέ να πραγματοποιήσεις ένα τελετουργικό εξαγνισμού; Τι γνωρίζεις για το Palo Santo;

Διάβασε ακόμη – Monday at the office: Τι να κάνεις όταν δεν θες να δουλέψεις καθόλου σήμερα

Τι είναι το Palo Santo;

Με την ισπανική φράση Palo Santo να σημαίνει Άγιο Ξύλο καταλαβαίνουμε ότι από παλιά το χρησιμοποιούσαν κυρίως για τον εξαγνισμό. Πιο αναλυτικά, το ξύλο αυτό προέρχεται από τη Νότια Αμερική και τα δέντρα Bursera Graveolens. Για τους γηγενείς Αμερικανούς τα δέντρα αυτά ήταν ιερά και κατείχαν εξαγνιστική ενέργεια, με θεραπευτικές ιδιότητες. Και όσο κι αν μοιάζει με το φασκόμηλο και τον κέδρο, το γλυκό του άρωμα αποδίδεται στο γεγονός πως ανήκει στα εσπεριδοειδή.

Πού το χρησιμοποιούσαν;
Πέρα όμως από τις εξαγνιστικές ιδιότητες και τον καθαρισμό της αύρας, στο παρελθόν το χρησιμοποιούσαν για την ανακούφιση από τον κοινό κρύωμα και τη γρίπη. Επιπλέον, ήταν σαν μία “θεραπεία” για το άσθμα, τον πονοκέφαλο, το στρες, την κατάθλιψη και τις φλεγμονές. Από την άλλη πίστευαν πως το palo santo μπορεί να φέρει καλοτυχία και δημιουργικότητα σε όποιον το κάψει.

Τι συμβαίνει σήμερα;
Σήμερα είναι ιδανικό να το χρησιμοποιήσεις προκειμένου να καθαρίσεις την αρνητική ενέργεια από ένα δωμάτιο ή απλά να του δώσεις μία δροσερή αύρα. Τα ξυλάκια που κυκλοφορούν μπορούν επίσης να σε συντροφεύσουν τη στιγμή του διαλογισμού ή όταν θέλεις να χαλαρώσεις.

Πώς γίνεται η διαδικασία;
Άναψε το ξυλάκι με έναν αναπτήρα ή ένα αναμμένο κερί και άστο να καεί για 30 – 60 δευτερόλεπτα. Μόλις περάσει ο χρόνος, φύσα το για να απελευθερώσει τον καπνό. Πήγαινε γύρω από τον χώρο σου και θυμιάτισέ το. Θα σε βοηθήσει αν σχηματίζεις τον αριθμό 8. Προσπάθησε να σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή πως καταβάλλεσαι από θετική ενέργεια, αφήνοντας όλα τα αρνητικά συναισθήματα να εξαφανιστούν. Όταν ολοκληρώσεις τη διαδικασία, τοποθέτησε το ξυλάκι σε ένα ασφαλές μέρος, ώστε να καεί εντελώς.

Πηγή: shape.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη