Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Netflix: Πόσο κακό είναι για το περιβάλλον;

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πλατφόρμας είναι παρόμοιο με αυτό μιας μικρής χώρας.

Αν είσαι eco-conscious άτομο και κάνεις ότι μπορείς για να προστατεύσεις το περιβάλλον, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις ότι το Netflix θα μπορούσε να προστεθεί στη λίστα με όσα κάνουν πραγματικά κακό στον πλανήτη.

Πριν λίγες μέρες, η πλατφόρμα δημοσίευσε κάποια στατιστικά στοιχεία σχετικά με το αποτύπωμα άνθρακα που προκύπτει από τις δραστηριότητές του, και τα νούμερα ήταν εντυπωσιακά μεγάλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 2020 τοNetflix ήταν υπεύθυνο για την απελευθέρωη στην ατμόσφαιρα διοξείδιο του άνθρακα που αναλογεί σε 2,7 δισεκατομμύρια μίλια ταξίδια με αυτοκίνητο. Η επικεφαλής του τμήματος βιωσιμότητας της εταιρείας, Emma Stewart, δήλωσε ότι οι εκπομπές άνθρακα για το 2020 έφτασαν το 1,1 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, που είναι περίπου ίση ή μεγαλύτερη με την ανάλογη εκπομπή ολόκληρων μικρών χωρών όπως το Τζιμπουτί (1,5 εκατομμύρια τόνοι), τα Νησιά Σολομώντος (900.000 τόνοι) και το Cabo Verde (800.000 τόνοι). Κάτι παραπάνω από το μισό από αυτό το νούμερο προέρχεται από δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων, όπως το The Crown και το Bridgerton. Το υπόλοιπο (45%) προέρχεται από τις εταιρικές δραστηριότητες της Netflix (όπως μίσθωση γραφείων) και αγορά αγαθών.

Διάβασε ακόμη – Movie night: 5 πρεμιέρες του Netflix για τον Απρίλιο

Πάντως, οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι έχουν βάλει στόχο να πετύχουν μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το τέλος του 2022.

Δήλωσαν επίσης ότι η εταιρεία προτίθεται να αντισταθμίσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, χρηματοδοτώντας έργα για την ανάπτυξη τροπικών δασών και άλλων οικοσυστημάτων που αφαιρούν CO2 από την ατμόσφαιρα.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: Instagram/ @thecrownnetflix

Διάβασε ακόμη