Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Inspiring Women: Δωρεάν διαδικτυακές προβολές για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο διοργανώνει σειρά διαδικτυακών προβολών, που θα πραγματοποιηθεί από 4 – 8 Μαρτίου 2021.

Θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ με θέμα γυναίκες που αποτελούν πρότυπο και πηγή έμπνευσης. Η μια, γυναίκα-φιλάνθρωπος, μια απλή γυναίκα της διπλανής πόρτας. Η άλλη, μια γυναίκα-σύμβολο, ηγέτιδα και πρωτοπόρα. Δύο γυναικείες προσωπικότητες, που με τις πράξεις και την στάση ζωής τους συνέβαλαν, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο, να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο.

Μεταξύ 4-6 Μαρτίου 2021 θα προβάλλεται η ταινία “Alone Together” με την ιστορία της Ραβίτ, που τα πρωϊνά μαγειρεύει για εκατοντάδες άστεγους στο Τελ Αβίβ και τα βράδια προσφέρει ως εθελόντρια “αγκαλιάς”, ανθρώπινη επαφή και τρυφερότητα σε εγκαταλελειμμένα μωρά.

Από τις 6 – 8 Μαρτίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ “Golda” που αφηγείται την ιστορία της Γκόλντα Μεΐρ, 4ης Πρωθυπουργού του Ισραήλ και μιας από τις πρώτες εκλεγμένες ηγέτιδες του κόσμου. Η ταινία καταγράφει την ιστορία της Μεΐρ- από την εκπληκτική της άνοδο στην εξουσία και το διεθνές εμβληματικό της ανάστημα ως “βασίλισσα του Εβραϊκού λαού”, μέχρι την κατάρρευση και τον μοναχικό της θάνατο.

Οι ταινίες, υποτιτλισμένες στα αγγλικά, θα είναι διαθέσιμες για δωρεάν παρακολούθηση διαδικτυακά, για περίοδο 72 ωρών η κάθε μια, με προεγγραφή στον σύνδεσμο https://forms.gle/29jEnKMZRCE7Tjte6

Διάβασε ακόμη