Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Κεφάλαιο μεταξωτές πιτζάμες: 3 λόγοι για να τις αποκτήσεις

Οι μεταξωτές πιτζάμες είναι συνώνυμο της πολυτέλειας και μία αναγκαιότητα αφού έχουν πολλά οφέλη για την επιδερμίδα και τον ύπνο.

Το Beauty sleep αποτελεί ένα απατηλό όνειρο, μια πολυτέλεια που δεν μπορεί να αγορασθεί, μια δυνατότητα που η πολυάσχολη ζωή δεν επιτρέπει… και ακούγεται σαν ένας όρος από κάποιο παραμύθι σαν αυτό της ”Ωραίας Κοιμωμένης”. Ο ύπνος ομορφιάς, ωστόσο είναι απαραίτητος και όσο δύσκολος και εάν είναι στην εφαρμογή της βραδινής ρουτίνας… πρέπει να εφαρμοστεί. Ο συγκεκριμένος ύπνος έχει διάρκεια 8 ωρών και πιο συγκεκριμένα ώρες που πιθανότατα αφιερώνεις στην τηλεόραση, τα social media, τα e-mails και γενικά οτιδήποτε άλλο από τον πραγματικό στόχο: Τον ύπνο. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα fashion item, το οποίο σίγουρα θα σου δώσει το κίνητρο τόσο να αφήσεις τα ρούχα της δουλειάς πίσω όσο και να χαλαρώσεις στην αγκαλιά του Μορφέα. Ο λόγος για τις μεταξωτές πιτζάμες μία αναγκαία πολυτέλεια που αξίζει σίγουρα να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα και τη βραδινή ρουτίνα σου.

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις ένα set μεταξωτών πιτζαμών;

Πρόκειται για ένα luxury item, το οποίο έρχεται με ένα συγκεκριμένο εύρος τιμής. Ωστόσο, αξίζει κάθε κόστος, αφού τα οφέλη του είναι πραγματικά πολλά. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που αναφέρουν πως το ύφασμα αυτό φέρνει την επανάσταση στον ύπνο. Χιλιάδες κριτικές, σχόλια και αναρτήσεις στο διαδίκτυο υμνούν τις μεταξωτή πιτζάμες, ενώ ταυτόχρονα αρκετοί αισθητικοί και δερματολόγοι τις προτείνουν σε όλους τους πελάτες τους ανεξαρτήτως ηλικίας. 

1. Κάνει καλό στην επιδερμίδα

Αρχικά, το μεταξωτό ύφασμα βοηθάει την επιδερμίδα να κρατήσει την ενυδάτωση και τη φυσική υγρασία της, διατηρώντας τη φρεσκάδα, την υγεία και τη λάμψη της. Η ποιότητα του συμβάλει ακόμα στη μείωση και την εμφάνιση των ρυτίδων. Οι μεταξωτές πιτζάμες περιέχουν αμινοξέα και φυσική πρωτεΐνη, στοιχεία που βοηθούν ακόμα και στην καταπολέμηση της ακμής στο σώμα.

2. Συμβάλουν στον περιορισμό έκθεσης σε χημικές ουσίες

Ακόμα, οι μεταξωτές πιτζάμες συμβάλλουν στον περιορισμό της έκθεση στις επιβλαβείς χημικές ουσίες. Η διαδικασία παραγωγής αυτών των κομματιών γίνεται κάτω από ελεγχόμενο φυσικό τρόπο. Το μετάξι παράγεται από οικόσιτους μεταξοσκώληκες, που εκτρέφονται σε αιχμαλωσία και δεν έρχονται σε επαφή με άλλους φυσικούς εχθρούς, χωρίς να χρειάζεται προστασία με χημικά. Αντίθετα, πολλά υφάσματα στην αγορά παράγονται από καλλιέργειες που απαιτούν φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και άλλες χημικές επεξεργασίες προτού φτάσουν να αγκαλιάζουν το σώμα.

3. Απαλό ύφασμα

Πέρα από αυτά, το μετάξι είναι ένα ύφασμα σαν κανένα άλλο. Τόσο απαλό που σε χαλαρώνει απευθείας, ενώ η υφή και η όψη του φέρνει την πολυτέλεια στον ύπνο. Η κομψότητα, άλλωστε, δεν χρειάζεται να περιορίζεται στο street style, καθώς και ο ύπνος έχει τις απαιτήσεις του. Οι μεταξωτές πιτζάμες, επίσης, είναι τόσο chic που φοριούνται και στις βραδινές εξόδους συνδυασμένες με μυτερές γόβες και πέρλες. Έχουμε δει το εν λόγω look μέχρι και σε κόκκινα χαλιά, ωστόσο, ξεχωρίζουμε εκείνο της Sarah Jessica Parker.

Πηγή: Madame Figaro 

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη