Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Θανάσης Λάλας: Έρχεται στην Κύπρο με την έκθεση “Μιά βόλτα του μυαλού με την ψυχή”

Οι ημερομηνίες και η τοποθεσία.

“Μια βόλτα του μυαλού με την ψυχή” τιτλοφορεί η τελευταία δουλειά του Θανάση Λάλα που έρχεται στην Κύπρο. Πρόκειται για είναι ένα σύνολο εικαστικών ιδεών με σκοπό να αποδείξουν ότι η τέχνη δεν είναι μόνο για τους τοίχους αλλά μπορεί να κατοικήσει παντού, στα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, να καλύψει επιφάνειες και γωνίες. Οι ζωγραφικές και γλυπτικές αυτές ιδέες έχουν σκοπό να δηλώσουν την ανάγκη επαφής, την ανάγκη να αισθανθούμε ο ένας τον άλλον, απολαμβάνοντας κάτι “κοινό”, να επαναφέρουμε, μέσω του χορού των αισθήσεων, τον “άνθρωπο” που χάσαμε από τη δική μας αδιαφορία ή τη δική μας αστοχία, επιλέγοντας να ζούμε μέσα από το “περιττό” και όχι το “αναγκαίο”.

Όπως λέει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης, “Πάντα, όταν με αποκαλούν ζωγράφο, γλύπτη, εικαστικό, – όχι άδικα – βλέποντας τί κάνω και μεταφράζοντας το σε ιδιότητα – αντιδρώ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν νιώθω ζωγράφος, γλύπτης, εικαστικός, συγγραφέας… Είμαι ‘η ανάγκη μου’ να μιλήσω για το σκοτάδι, σε καιρούς φωταγωγημένους με ‘υπερβολή’! Κάθε φορά χρησιμοποιώ εργαλεία και υλικά για να κρύψω ή να ‘φανερώσω’ στοιχεία που κουβαλάμε και μας βαραίνουν, ενώ θα έπρεπε να μας κάνουν πιο ανάλαφρους και χαρούμενους”.

Διάβασε ακόμη – Τα cozy ταβερνάκια του νησιού μας για αξέχαστο σαββατοκύριακο

Η έκθεση αποτελεί μια εικαστική ματιά με πολύχρωμες προτάσεις κίνησης σε μια εποχή που όλοι έχουμε μεταμορφωθεί σε κατοίκους μόνιμους του καναπέ και της “καρέκλας”.

Διάβασε ακόμη – Μάρα Κωνσταντίνου – Σάββας Σάββα: Παρουσιάζουν μια όμορφη μουσικοθεατρική παράσταση

Σε μια εποχή αντί-ερωτική, ας ξανά ερωτευθούμε την κοινή ζωή μας!

Εγκαίνια Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου. “All Day Event” Σάββατο 10 Φεβρουαρίου παρουσία του καλλιτέχνη. Η έκθεση θα διαρκέσει 15 μέρες περίπου. Πληροφορίες Alpha CK Art Gallery, 22751325.

Διάβασε ακόμη