Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

I am “Femme”: H Αριάνα Ντεμιάν μιλά για τη συνεργασία Madame Figaro x Canvag

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Της Νικόλ Ζένιου

Η Madame Figaro γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, Τρίτη 8 Μαρτίου, χαρίζοντας ένα μοναδικό δώρο, μία limited edition οικολογική τσάντα φτιαγμένη από καμβά, που φέρει τη λέξη-σύμβολο ”Femme”, σε συνεργασία με το κυπριακό brand Canvag της fashion entrepreneur Αριάνας Ντεμιάν.

- Advertisement -

Εδώ και 17 χρόνια η Madame Figaro επιβραβεύει, τιμά και αναδεικνύει τη γυναίκα της Κύπρου, τόσο μέσα από τις σελίδες της όσο και μέσα από τα ετήσια Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, για την Ημέρα της Γυναίκας να μην περάσει ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα, αυτό της δύναμης του να αισθάνεσαι και να είσαι γυναίκα, μέσα από μια συνεργασία με ένα κυπριακό brand που ασπάζεται την ίδια φιλοσοφία του gender-neutral.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία Madame Figaro x Canvag γιορτάζει τη σύγχρονη θηλυκότητα και στοχεύει στην αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων για τον ρόλο αλλά και τη σημασία της γυναίκας σήμερα.

Διάβασε ακόμη – Madame Figaro x Canvag: Η ηλεκτρονική έκδοση της Madame Figaro γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας

- Advertisement -

Μίλησέ μας για τη συνεργασία με τη Madame Figaro για την Ημέρα της Γυναίκας. Ποια είναι η έμπνευση πίσω από τη συλλεκτική Canvag τσάντα, τη “Femme”;

Η Madame Figaro αναγνωρίζει ότι μία Canvag τσάντα είναι, πάνω απ’ όλα, τρόπος έκφρασης και ότι το άτομο που την κράτα ασπάζεται το μήνυμα πίσω από το κάθε design. Θεωρώ λοιπόν πως αυτή είναι η ιδανική συνεργασία για να γιορτάσουμε την Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και για να επικοινωνήσουμε τα δικά μας μηνύματα, πάντα με fashionable τρόπο. Συζητώντας με την ομάδα της Madame Figaro για τον συμβολισμό αυτής της ημέρας και τη σημαντικότητά της στην εποχή μας, καταλήξαμε στη λέξη Femme – με έμπνευση τη σύγχρονη θηλυκότητα.

Πώς έγινε η επιλογή των χρωμάτων τόσο της τσάντας όσο και της κεντημένης λέξης;

Η λέξη Femme είναι κεντημένη πάνω στο γκρίζο ύφασμα που επιλέχθηκε για την τσάντα. Το γκρίζο είναι ένα gender-neutral χρώμα και συμβολίζει την ελευθερία να επιλέγει ο κάθε άνθρωπος αν ανήκει ή όχι σε κάποιο φύλο. Τι σημαίνει για σένα η λέξη γυναίκα / femme; Η λέξη μάς υπενθυμίζει πως το να είσαι γυναίκα είναι κάτι που πρώτα αισθάνεσαι και ακολούθως, κατ’ επιλογήν, είσαι. Πιστεύω πως, απ’ όλα τα επίθετα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να περιγράψεις μία γυναίκα, ο μόνος όρος που πραγματικά της αρμόζει είναι απλώς το γεγονός ότι είναι γυναίκα. Και η ίδια επιλέγει πώς καθορίζει ή πώς ερμηνεύει αυτή την ιδιότητα. Τα υπόλοιπα επίθετα, δηλαδή ότι είναι όμορφη, έξυπνη, ευαίσθητη ή οτιδήποτε άλλο, είναι δευτερεύοντα.

Πόσο σημαντικές είναι αυτές οι πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα όπως το gender fluidity;

Σε μια μικρή κοινωνία όπως η Κύπρος, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μάθουμε να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους και τη μοναδική πορεία που έχει ο καθένας, χωρίς προσβολές, περιττά σχόλια και κριτική. Είναι σημαντικό για μια κοινωνία να παραμένει ενωμένη και να αγκαλιάζει τον συνάνθρωπο με τον απαραίτητο σεβασμό. Μόνο έτσι θα μπορέσει να προωθήσει δικαιώματα, να καταρρίψει προκαταλήψεις και να στηρίξει αυτούς που πραγματικά τη χρειάζονται. Αυτό συνέβη και μέσα από τη συνεργασία του Canvag με την Beauty Line για την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Europa Donna Κύπρου. Μέσω της τσάντας “Brave” στείλαμε ενθαρρυντικά μηνύματα σε όλες τις γυναίκες, αλλά και σε συγγενείς και φί[1]λους που χρειάστηκε να είναι θαρραλέοι σε αυτή την άνιση μάχη.

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κυπριανού

Μake-up: Τερέζα Μάντη

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην ανοιξιάτικη Madame Figaro, τεύχος 190.

Διάβασε ακόμη