Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Fall skincare: Τα σημάδια που δείχνουν οτι το δέρμα σου χρειάζεται άμεσα φροντίδα

H πλαστικός και ογκοπλαστικός Δρ. Γεωργία Κουλέρμου αναλύει.

Το καλοκαιράκι έχει φύγει για τα καλά και μαζί με το μαύρισμα  που αρχίζει να υποχωρεί , εμφανίζονται και τα πρώτα σημάδια της ταλαιπωρίας του δέρματος μας. Ταλαιπωρία από τον ήλιο, τη θάλασσα, τις πολλές ώρες στη παραλία απολαμβάνοντας το κολύμπι και τα θαλάσσια σπορ. Και συνήθως έλλειψη φροντίδας του δέρματος στα πλαίσια της ανεμελιάς που μας χαρακτηρίζει στις διακοπές.

Διάβασε ακόμη – Breast cancer check-up: 5 βήματα για τη σωστή αυτοεξέταση των μαστών

Ποια είναι αυτά τα σημάδια;

Σημάδια αφυδάτωσης, νέες λεπτές ρυτίδες, παλιές ρυτίδες που έγιναν πιο έντονες, πανάδες. Το δέρμα μου όμως παρότι έβαζα το αντιηλιακό μου και τις ενυδατικές μου, εμφανίζεται ξηρό, ίσως να ξεφλουδίζει, είναι στεγνό πολύ, νιώθω να με τραβά και έχει χάσει τη ζωντάνια του.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να επαναφέρουμε το δέρμα μας στην καλή κατάσταση που το διατηρούσαμε πριν από τις καλοκαιρινές μας διακοπές, αλλά και να του δώσουμε την τροφή που χρειάζεται ώστε να αποκτήσει ξανά τη λάμψη που είχε:

Διάβασε ακόμη – Ελιές στο σώμα: O σωστός έλεγχος μετά το καλοκαίρι

Πρέπει να προχωρήσουμε με τις θεραπείες ενυδάτωσης του δέρματος μας ώστε το δέρμα μας αποκτήσει καινούργιο κολλαγόνο και να ξαναβρεί τις ζωντάνια του.

Πρώτο μας βήμα έναι ένας καλός καθαρισμός και στη συνέχεια θεραπείες που έχουν σαν στόχο την ενυδάτωση.

Οι μεσοθεραπείες είναι οι θεραπείες στις οποίες επενδύουμε περιμένοντας να καταπολεμήσουν την αφυδάτωση και τη χαλάρωση του δέρματος και να απομακρύνει τα σημάδια της ταλαιπωρίας από το δέρμα μας.

Με τη μεσοθεραπεία θα δοθεί στο δέρμα μας, ένας συνδυασμός ουσιών που θα αποτελέσουν τροφή με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ακόμη  η χρήση υαλουρονικού μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά θα βοηθήσουν στο ξύπνημα των ινοβλαστών, των κυττάρων δηλαδή που θα δημιουργήσουν καινούργιο κολλαγόνο που θα  ενισχύσει το δέρμα μας και θα το τονώσει.

Η θεραπείες αυτές είναι πολύ σημαντικό να γίνονται αρχές του φθινοπώρου, για να προλαβαίνουμε τις επιπτώσεις της φωτογήρανσης, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Υπάρχουν πολλά είδη   μεσοθεραπείας που  μπορεί ο πλαστικός μας να χρησιμοποιήσει αλλά και να συνδυάσει για καλύτερο αποτέλεσμα. Το  πρώτο και πιο αποτελεσματικό είναι το αγαπημένο μας prp, αυτό που κάνουμε τακτικά δυο φορές το χρόνο. Όμως τώρα ο γιατρός μας θα μας κάνει ένα τροποποιημένο prp με προϊόντα τα οποία ενισχύουν την ενυδάτωση και γρήγορα ξαναφέρνουν στο πρόσωπο μας τη λάμψη .

Τέτοια προϊόντα υπάρχουν πολλά ο κάθε ιατρός χρησιμοποιεί αυτά που εμπιστεύεται περισσότερο και που πιστεύει ότι θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορεί να είναι ειδικές πρωτεΐνες που μπαίνουν μαζί με το πλάσμα, ενεργοποιητές οι οποίοι θα ενεργοποιήσουν τα αιμοπετάλια και θα ενισχύσουν το αποτέλεσμα της θεραπείας, ή ακόμα και άλλες ουσίες όπως βιταμίνες, ένζυμα και ιχνοστοιχεία που και πάλι θα κάνουν το αποτέλεσμα να φανεί πιο γρήγορα.

Καλό είναι οι θεραπείες αυτές να έχουν μια επανάληψη σε ένα μήνα. Μαζί με τις θεραπείες αυτές συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις ενυδατικές μας κρέμες και σύντομα το δέρμα μας θα ξαναβρεί τη λάμψη του.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη