Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Ελιές στο σώμα: O σωστός έλεγχος μετά το καλοκαίρι

H πλαστικός και ογκοπλαστικός Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, σου εξηγεί τι να κοιτάξεις και ποιες μπορεί να είναι οι αλλαγές τους.  

Παρότι το καλοκαίρι προστατευόμαστε από τον ήλιο με τα αντηλιακά μας, αλλά και με το να μην είμαστε εκτεθειμένες σε αυτόν τις δύσκολες ώρες,  δεν είναι εύκολο στην Κύπρο μας με την τόση ηλιοφάνεια να τον αποφύγουμε τελείως. Ξέρουμε πολύ καλά πως ο ήλιος ενοχλεί τις ελιές μας και πολλές φορές τις κάνει να αλλάζουν συμπεριφορά.

Διάβασεα ακόμη – Less is more: Διακριτικά αποτελέσματα με τη σύγχρονη πλαστική χειρουργική

Μετά το καλοκαίρι λοιπόν, κοιτάζουμε τις ελιές μας αν έχουν αλλάξει χαρακτήρα. Τι σημαίνει αυτό, και ποιοι είναι οι χαρακτήρες μια ελιάς:Το μέγεθος της

Kοιτάζουμε αν η ελιά που είχαμε έχει μεγαλώσει σε σχέση με το μέγεθος που είχε πριν από το καλοκαίρι, ή ακόμα αν έχει μικρύνει.

Διάβασε ακόμη – Η επίδραση της απώλειας βάρους στις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής

Το χρώμα της

Αν είχε χρώμα μαύρο ή καφετί, κοιτάζουμε αν έχει γίνει πιο σκούρο ή ακόμη αν έχει αποχρωματιστεί. Οι αλλαγές του χρώματος μπορεί να αφορούν όλη την ελιά αλλά μερικές φορές και μόνο ένα μέρος της.

Το σχήμα της

Κάθε ελιά μας έχει ένα συγκεκριμένο και σταθερό σχήμα. Αυτό το σχήμα δεν αλλάζει. Κάθε αλλαγή του σχήματος της ελιάς θα πρέπει να μας θορυβήσει και να μας οδηγήσει στο γιατρό μας για εξέταση. Κοιτάζουμε λοιπόν αν το σχήμα της ελιάς μας έχει αλλάξει.

Το περίγραμμά της

Να μην έχει ανώμαλα όρια, να είναι συμμετρική σε όλη της την έκταση.

Αν μας προκαλεί φαγούρα ή αν έχει ματώσει

Τότε θα πρέπει να επισκεφθούμε τον ειδικό ιατρό. Κάθε ελιά μας πρέπει να έχει ουδέτερη συμπεριφορά και να μην μας ενοχλεί με την παρουσία της. Αν η ελιά προσπαθεί να τονίσει την παρουσία της με διάφορους τρόπους όπως, φαγούρα, αιμορραγία αλλαγή στους χαρακτήρες, τότε θα πρέπει να επισκεφθούμε τον γιατρό μας γιατί πιθανά ήρθε η στιγμή να την αφαιρέσουμε.

Επισκεπτόμαστε τον ειδικό εξειδικευμένο γιατρό για έλεγχο, δερματοσκόπιση και χαρτογράφηση για τον αποκλεισμό και πρόληψη όποιαςδήποτε εξαλλαγής  των ελιών μας.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη