Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Eyeliner: Το ιδανικό εργαλείο που θα “αλλάξει” το σχήμα των ματιών σου

3 τρόποι για μεγαλύτερα ή πιο αμυγδαλωτά μάτια αλλά και να πετύχει το εφέ των “elongated eyes”

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί αμέτρητα makeup trends που αφορούν διάφορους τρόπους εφαρμογής του eyeliner, έχοντας όλοι τους σαν στόχο να δώσουν έμφαση στο βλέμμα και να τονίσουν το σχήμα των ματιών μας. Graphic eye liner, reverse liner, double-wing, cat- eye… Όλα τους πολυσυζητημένα και πολυφωτογραφημένα σε catwalks αλλά και celebrities που τα επιλέγουν για επίσημες, και όχι μόνο, εμφανίσεις.

Διάβασε ακόμη – Η αγαπημένη μασκάρα της Έβελυν Καζαντζόγλου που θα λατρέψεις

Αυτό που ίσως δεν περίμενες να διαβάσεις είναι ότι το eyeliner (σε μορφή μολυβιού, στυλό ή πινέλου) μπορεί να γίνει το ιδανικό εργαλείο που θα σε βοηθήσει να “αλλάξεις” το σχήμα των ματιών σου, ανάλογα κάθε φορά με τον επιθυμητό στόχο. Αν θες για παράδειγμα να υιοθετήσεις τα popular foxy eyes που έφερε στο προσκήνιο η Bella Hadid πριν λίγα χρόνια, τότε το eyeliner είναι το κύριο προϊόν που θα σε βοηθήσει, μεταξύ άλλων, να τα σχηματίσεις. Επιπλέον, αν θέλεις να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν πιο μεγάλα ή πιο αμυγδαλωτά, πάλι το eyeliner θα αποδειχθεί ο κύριος σύμμαχός σου σε αυτό.

Διάβασε ακόμη – Metallic σκιές: Η Βαρβάρα Νικολακάκη σε βοηθά να εφαρμόσεις σωστά τη νέα τάση  

Τέλος, αν απλά ο στόχος σου είναι να δώσεις ένταση στο βλέμμα, μια απλή, λεπτή και ανοδική γραμμή κατά μήκος των άνω βλεφαρίδων θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και θα κάνει τα μάτια σου σούπερ σέξι και σαγηνευτικά.

Έτσι, αν θες πιο αμυγδαλωτά μάτια…
Ξεκίνα σχεδιάζοντας μια φίνα γραμμή από τη μέση του άνω βλεφάρου μέχρι την άκρη, τραβώντας ελάχιστα τη γραμμή προς τα έξω και προς τα πάνω, έτσι ώστε να δοθεί η ψευδαίσθηση του πιο μεγάλου και αμυγδαλωτού σχήματος στα μάτια.

Αν θες πιο μεγάλα μάτια…
Η γραμμή θα πρέπει να ξεκινήσει από το εσωτερικό των ματιών σου και να υπογραμμίσει όλο το άνω βλέφαρο, ενώ το πάχος της θα πρέπει να μεγαλώνει σταδιακά προς το τέλος της.

Αν έχεις πολύ στρογγυλά μάτια και θες να “αλλάξεις” λίγο το σχήμα τους και να δώσεις το εφέ των “elongated eyes”…
Η γραμμή eyeliner θα πρέπει να ξεκινάει από την αρχή του ματιού και να σταματά ακριβώς στο τέλος του, χωρίς καμία απολύτως επιμήκυνση.

Δες περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφίες: Instagram/ @dutchesss_

Διάβασε ακόμη