Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Cyprus Eating Awards 2020: Για 16η χρονιά η μεγάλη γιορτή της γεύσης

Έρχεται και φέτος ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου.

80 υποψήφια εστιατόρια σε 13 κατηγορίες

Τα Cyprus Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, επιστρέφουν. Το Check In Cyprus, με απόλυτο σεβασμό προς το κοινό και τους συνεργάτες του, που τόσα χρόνια το στηρίζουν, διοργανώνει για 16η χρονιά τη μεγάλη γιορτή της γεύσης, τα Cyprus Eating Awards, όπου επιβραβεύονται τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού. Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του θεσμού, η ομάδα του Check In Cyprus για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Κύπρο το concept των “4 Hands”, όπου δύο κορυφαίοι σεφ θα συνδημιουργήσουν από κοινού ένα μοναδικό μενού, το οποίο θα απολαύσουν οι προσκεκλημένοι τη βραδιά της εκδήλωσης.

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στο Nissos Beach House στη Λεμεσό, οι καταξιωμένοι σεφ Νίκος Καραθάνος και Γιάννης Μπαξεβάνης υπόσχονται μια δυνατή γαστρονομική εμπειρία, πάνω στο κύμα, με άρωμα μεσογειακό.

Οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο αγαπημένος παρουσιαστής Λούης Πατσαλίδης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίου.

Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της εγχώριας γαστρονομίας, αλλά και την επιβράβευση των αξιόλογων προσπαθειών. Η γνώση και η εμπειρία 16 χρόνων, άλλωστε, καθιστούν τα Cyprus Eating Awards τον μοναδικό θεσμό στην Κύπρο που μπορεί περήφανα να πει ότι γνωρίζει την εστίαση στο νησί. Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, η διοργάνωση χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευθύνη και συνέπεια προς το κοινό, αλλά και προς τους ιδιοκτήτες και σεφ εστιατορίων που επιδιώκουν να διακριθούν στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο της εστίασης. Με γνώμονα τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια, την ανώτερη ποιότητα υλικών και υπηρεσιών, καθώς και τη σχέση ποιότητας-τιμής, ανακαλύπτονται και επιβραβεύονται τα εστιατόρια που κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιοτικής εστίασης.

Oι κατηγορίες είναι 13 και είναι οι εξής: Νέα Άφιξη (εστιατόρια που άνοιξαν από τον Μάιο του 2019 μέχρι τον Ιούλιο του 2020), Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου – Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου – Μεσογειακή Κουζίνα, Bar/Restaurant, Beach Bar/Restaurant, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price, Μεσογειακή Κουζίνα, Best Gastropub by KEO Beer, Ψάρι powered by Kaz Oil και το Check In Special Award, που φέτος θα βραβεύσει το καλύτερο Steak House. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το εστιατόριο που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Check In Cyprus θα βραβευθεί ως Το αγαπημένο των αναγνωστών, ανεξαρτήτως κατηγοριοποίησης.

Ακόμη, τιμητικά βραβεία θα απονεμηθούν στον Σεφ της Χρονιάς, στο Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς και στο Εστιατόριο με την Καλύτερη Κάβα Κρασιών. Φέτος, τα Cyprus Eating Awards, ανταποκρινόμενα στις προσταγές των καιρών, θα απονείμουν ένα ακόμα βραβείο, αυτό για το Best Delivery by Dynamec.

Για συνεχή ενημέρωση για τα Cyprus Eating Awards συντονιστείτε με το Check In Cyprus στο www.checkincyprus.com και στο application Check In Cyprus (διαθέσιμο σε iOS και Android). To hashtag της εκδήλωσης είναι #cypruseatingawards.

Τα Cyprus Eating Awards 2020 παρουσιάζει η Nespresso.

Στηρίζει η Τράπεζα Κύπρου.

Χορηγοί: Φυσικό Νερό Acqua Panna, Ανθρακούχο νερό San Pellegrino, Οινοποιείο Nico Lazaridi, Παγωτά Movenpick, Σαμπάνια Jacquart, Kaz Oil, Μπίρα ΚΕΟ, Προγράμματα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του Intercollege, Dynamec, Καταστήματα Σκλαβενίτης.

Στρατηγικός συνεργάτης Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Τα βραβεία θα φιλοξενήσει το Nissos Beach House.

Διάβασε ακόμη