Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Smile lines: Πώς να “κρύψεις” τις ρυτίδες γέλιου μόνο με ένα προϊόν μακιγιάζ

Το makeup hack για να τις εξαφανίσεις φυσικά.

Οι ρυτίδες γέλιου – ή “smile lines” – είναι οι λεπτές γραμμές που σχηματίζονται στα πλαϊνά των χειλιών και ανήκουν στις ρυτίδες έκφρασης ή δυναμικές ρυτίδες, που συνήθως εμφανίζονται όταν γελάμε.

Διάβασε ακόμη – Η Κλέλια Γιασεμίδου σου προτείνει ένα κομψό χτένισμα για το γραφείο

Με επιστημονικούς όρους, είναι οι λεγόμενες “ρινοπαρειακές αύλακες”, και, ως δυναμικές ρυτίδες, εξαφανίζονται όταν το πρόσωπο επανέρχεται στην αρχική του στασιμότητα.

Όσο μεγαλώνουμε όμως, και όσο το δέρμα λεπταίνει και μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου σε αυτό, οι δυναμικές αυτές ρυτίδες τείνουν να εγκαθίστανται στο δέρμα και να γίνονται πιο μόνιμες, ακριβώς επειδή το δέρμα χάνει μέρος της ελαστικότητάς του και αδυνατεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Τότε είναι που μιλάμε για τις στατικές ρυτίδες και γραμμές, αυτές δηλαδή που παραμένουν εμφανείς στο πρόσωπο ακόμα κι αν είσαι σοβαρή ή έχεις χαλαρωμένους τους μύες του.

Αυτές οι ρυτίδες έκφρασης λοιπόν μπορούν να δημιουργηθούν στο δέρμα από την ηλικία των 20 ετών ενώ όταν επιμένουν ακόμα και όταν είσαι σοβαρή συνήθως είναι μια ένδειξη έλλειψης ελαστικότητας στην επιδερμίδα.

Η πρώτη σκέψη των περισσότερων γυναικών είναι να “γεμίσουν” αυτές τις ρυτίδες με τη βοήθεια fillers υαλουρονικού οξέος και άλλων ενέσιμων θεραπειών, που ευτυχώς η ιατρική και κοσμητολογία μάς παρέχει σε αφθονία. Οι παραπάνω θεραπείες είναι πράγματι αποτελεσματικές και παρέχουν θεαματικά αποτελέσματα, που διατηρούνται για αρκετούς μήνες στο πρόσωπο.

Διάβασε ακόμη – H DIY overnight mask που χρησιμοποιούν οι Κορεάτισσες για dewy εφέ στο πρόσωπο

Αν ωστόσο ανήκεις στις γυναίκες που δεν θες να προβείς σε κανένα ενέσιμο για τους δικούς σου λόγους, υπάρχει ευτυχώς και η λύση του μακιγιάζ, που πάντα θα είναι η πιο εύκολη, η πιο ανώδυνη και, φυσικά, η πιο οικονομική.

Τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την όψη των γραμμών γύρω και πλάι από το στόμα; Το κονσίλερ είναι το μαγικό προϊόν – κλειδί που χρειάζεσαι και που κάνει θαύματα παντού στο πρόσωπο. Δεν είναι μόνο για τους μαύρους κύκλους, δυσχρωμίες, σπυράκια και τυχόν κοκκινίλες που μπορεί να εμφανίσεις. Ένα κονσίλερ δίνει φως στην επιδερμίδα αλλά και δημιουργεί φωτοσκιάσεις, έτσι ώστε να έχουμε την επιθυμητή φωτεινότητα και λάμψη όπου χρειάζεται, ενώ ταυτόχρονα καμουφλάρεται οτιδήποτε δεν θέλουμε να φαίνεται.

Πώς θα το κάνεις:

Απλά, ακολούθησε με το πινέλο του κονσίλερ τις γραμμές από το πλάι των χειλιών μέχρι πάνω, στη ράχη της μύτης, δημιουργώντας ένα νοητό Α. Κάνε πολύ καλό blending με το πινέλο μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν – το αποτέλεσμα θα είναι ένα απαλό blurring effect στις γραμμές, που δεν θα διακρίνονται πλέον το ίδιο καθαρά. 

Προσοχή στην απόχρωση κονσίλερ: Πρέπει να είναι ίδια ή ελάχιστα πιο ανοιχτή από αυτή της επιδερμίδας σου.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: Pinterest

Διάβασε ακόμη