Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

5 λάθη που καταστρέφουν μία σχέση   

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, μοιράζεται τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στις σχέσεις.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ σημαντικές στη ζωή ενός ανθρώπου και όμως, ενώ θα έπρεπε να είναι ευχάριστες, εμείς οι ίδιοι τις κάνουμε τόσο δύσκολες και περίπλοκες. Ο δρόμος της κάθε σχέσης είναι ανηφορικός και χρειάζεται προσπάθεια, πίστη, υπομονή και επιμονή.

Διάβασε ακόμη – Τα χαρακτηριστικά των ζευγαριών με ενεργή σεξουαλική ζωή

Το πιο κλασικό λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην επικοινωνούμε τα συναισθήματα και τα παράπονά μας στον άμεσα ενδιαφερόμενο. Το αποτέλεσμα ενός εποικοδομητικού διαλόγου μπορεί να σας εκπλήξει ευχάριστα.

1. Δεν αφήνεις στο σύντροφό σου το χώρο να εκφράζεται με ελευθερία και να είναι ο πραγματικός του εαυτός: Το μυστικό είναι η συναισθηματική ελευθερία.

2. Εστιάζεις περισσότερο στα αρνητικά στοιχεία του συντρόφου σου: Ότι εστιάζεις μεγιστοποιείται.

3. Προτιμάς να έχεις δίκαιο από το να είσαι ευτυχισμένος/η: Η δύναμη του “εγώ” σε όλο της το μεγαλείο. Τα παγιδευμένα συναισθήματα δεν σε αφήνουν να δεις την ουσία.

4. Σταματάς να έχεις προσωπική ζωή: Πιθανότατα στην αρχή να μην μπορούσε ο ένας να είναι μακριά από τον άλλο, όμως στην συνέχεια παραμελήσατε τους φίλους σας, τα χόμπι σας, τα ενδιαφέροντα σας.

5. Θεωρείς τον σύντροφο σου δεδομένο: Το να παίρνεις για δεδομένο τον άλλον είναι ανασταλτικός παράγοντας για την εξέλιξη και τη θέρμη μιας σχέσης – ακόμη και της φιλικής ή της επαγγελματικής.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη