Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Εαρινή κόπωση: 3 λόγοι που νιώθεις πιο κουρασμένη την άνοιξη

Μάθε τι να κάνεις διαφορετικά.

Νιώθεις ότι αυτή την περίοδο του χρόνου δυσκολεύεσαι περισσότερο να σηκωθείς από το κρεβάτι ή έχεις συνέχεια υπνηλία, νιώθεις διαρκώς κουρασμένη και είναι αδύνατον να συγκεντρωθείς; Πιθανότατα πρόκειται για το “σύνδρομο εαρινής κόπωσης”, μια κατάσταση που μας κάνει πράγματι να κουραζόμαστε περισσότερο κατά τους ανοιξιάτικους μήνες.

Κι αυτοί είναι οι παράγοντες που το προκαλούν:

- Advertisement -

Διάβασε ακόμη – 5 τροφές που σε κάνουν να νιώθεις κουρασμένη

Είμαστε ενεργοί για περισσότερες ώρες

- Advertisement -

Με τη διάρκεια της ημέρας να αυξάνεται διαρκώς, είμαστε δραστήριοι για πιο πολλές ώρες, σε σχέση με το χειμώνα που βάζαμε πιτζάμες και αράζαμε στον καναπέ από τις 8 το απόγευμα. Έτσι, ο οργανισμός καταναλώνει ενέργεια για να παραμείνει το μυαλό και το σώμα ξύπνιο και συγκεντρωμένο, κάτι που σταδιακά προκαλεί αυτό το αίσθημα κόπωσης.

Το σώμα βρίσκεται σε διαδικασία αποτοξίνωσης

Στη διάρκεια του χειμώνα, είθισται να καταναλώνουμε πιο λιπαρές τροφές με περισσότερες θερμίδες και να ακολουθούμε μια μάλλον καθιστική ζωή. Αυτά φορτώνουν το σώμα με τοξίνες από τις οποίες ο οργανισμός προσπαθεί να απαλλαγεί τώρα που έχει σύμμαχο το ηλιακό φως και την αύξηση της κίνησης. Έτσι, θα είναι έτοιμο να καλωσορίσει το καλοκαίρι γεμάτο ενέργεια. Διάβασε κι εδώ πώς θα απαλλαγείς από τις τοξίνες στο έντερο.

Το ανοσοποιητικό δουλεύει εντατικά

Τόσο η περίοδος της έξαρσης των ιώσεων που κορυφώνεται στο τέλος του χειμώνα όσο και η εμφάνιση των εποχικών αλλεργιών, μαζί με την πρώτη ανθοφορία, προκαλούν έξτρα επιβάρυνση στο ανοσοποιητικό σύστημα που του τελευταίο διάστημα δουλεύει εντατικά, με αποτέλεσμα να απορροφά ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας που διαθέτουμε.

Αυτό που μπορείς να κάνεις -εκτός από το να προσέχεις τη διατροφή σου, να γυμνάζεσαι και να κοιμάσαι καλά για να νιώθεις γεμάτη ενέργεια– είναι να περιμένεις λίγο, αφού συνήθως το σύνδρομο αυτό διαρκεί μερικές εβδομάδες.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη