Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Unfixed limits: Η νέα (διαδικτυακή) έκθεση που θα γίνει viral

H Λεβέντειος Πινακοθήκη, παρουσιάζει τη νέα της έκθεση στο Instagram.

Οι συνθήκες που ζούμε κάνουν ακόμη πιο έντονη την ανάγκη επικοινωνίας με την τέχνη. Στις 7 Δεκεμβρίου τα  stories  στο Instagram της Λεβεντείου Πινακοθήκης θα παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό. Mια διαδικτυακή έκθεση με τίτλο “(Un)Fixed Limits“. Το concept της σχετικά απλό. Η έκθεση θέτει ερωτήματα σχετικά με αυτά τα όρια με τη μορφή δημοσκοπήσεων (polls) στα Instagram stories @agleventisgallery  και το κοινό καλείται να δώσει τις απαντήσεις του.

“Οι πόρτες του μουσείου δεν αποτελούν πλέον όριο στην προβολή και τη διερμηνεία της τέχνης, οι συλλογές μας θα είναι διαθέσιμες στο κοινό για να δει την τέχνη, να την ερμηνεύσει και να συμμετάσχει με έναν τρόπο που δεν έχει γίνει ξανά στην Κύπρο”, δήλωσε η Ειρήνη Δράκου, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Επικοινωνίας της Πινακοθήκης.

Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου 2020 και θα περιλαμβάνει πάνω από 50 ερωτήσεις από προσωπικότητες του χώρου του πολιτισμού, της τέχνης και του θεάτρου και θα συνδέονται με έργα από τις Συλλογές της Πινακοθήκης. Οι δημοσκοπήσεις κάθε εβδομάδας θα εστιάζουν θεματικά  στο «όριο» που κάθε προσωπικότητα επιθυμεί να εξερευνήσει.

Σε κάθε story, οι followers της Πινακοθήκης και γενικότερα οι χρήστες του Instagram θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο πιθανές επιλογές, να υποστηρίξουν μία από τις δύο προτεινόμενες δηλώσεις, να αποδεχθούν την απλοϊκή δυαδική λογική των ερευνών, να συμμετάσχουν σε ένα επιφανειακά εύκολο παιχνίδι το οποίο όμως εις βάθος θα περνά μηνύματα και θα ξυπνά συναισθήματα.

Στο τέλος κάθε εβδομάδας, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θα σχολιάζονται από τους αντίστοιχους επιμελητές. Χρησιμοποιώντας ένα κείμενο, ένα βίντεο ή με κάποιο άλλο δημιουργικό τρόπο, καθένας από αυτούς θα εξηγήσει την επιλογή των έργων τους, πώς αντιλαμβάνεται τα όρια και θα προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις απαντήσεις του κοινού, μεταδίδοντας έτσι το μήνυμα των βαθύτερων σκέψεων και συναισθημάτων τους συγκριτικά με τα συναισθήματα των συμμετεχόντων.

Η έκθεση αψηφά τον εφήμερο και στιγμιαίο χαρακτήρα του Instagram αφού το μετατρέπει σε μια εικονική κοινότητα για αλληλεπίδραση, καλλιτεχνικό προβληματισμό και πνευματική πρόκληση.

Διάβασε ακόμη