Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Αυτό είναι το κόλπο για να μην “κολλάς” σε αρνητικές σκέψεις

Διώξε τις αρνητικές σκέψεις που σε εμποδίζουν να εξελιχθείς και να καταφέρεις όλα όσα επιθυμείς.

Κάθε φορά που πρέπει να κάνεις κάτι που είναι δύσκολο, αγχώνεσαι. Κάθε φορά που συναντάς μια πρόκληση δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Και κάθε φορά που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχες προγραμματίσει, απογοητεύεσαι. Όλοι έχουμε ζήσει αυτές τις καταστάσεις αρκετές φορές αλλά λίγοι καταφέρνουν να αντιμετωπίζουν τα εμπόδια και τις αρνητικές σκέψεις με τέτοιο τρόπο ώστε και να μην τους επηρεάζουν αλλά και να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να πετύχουν τον στόχο τους.

Διάβασε ακόμη – Η personal trainer, Αγγελική Πιπερίδου σου λέει πώς να κάψεις λίπος στις καλοκαιρινές σου διακοπές

Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι συνειδητοποιούν σχεδόν χωρίς να το καταλάβουν ότι ο στόχος τους είναι να είναι ευτυχισμένοι και για να το πετύχουν αυτό πρέπει καθημερινά να απομακρύνουν τις αρνητικές σκέψεις και να κάνουν ένα βήμα που τους πλησιάζει πιο κοντά στον στόχο τους.

Ο κανόνας που ακολουθούν είναι απλός. Σε κάθε πρόκληση, δυσκολία ή αρνητική σκέψη εστιάζουν σε μία μόνο δραστηριότητα που θα τους βοηθήσει να απεγκλωβιστούν. Πώς θα το κάνεις κι εσύ αυτό; Το μυστικό είναι να κάνεις μια λίστα στο κεφάλι σου- ή και να τη γράψεις- με όσα πρέπει να κάνεις για να λύσεις το πρόβλημα. Θα περιορίσεις τη σκέψη σου χωρίς να υπεραναλύσεις ό,τι σε προβληματίζει, και θα αποφασίσεις ποια είναι η λύση. Έτσι δεν θα αγχωθείς και δεν θα νιώσεις πελαγωμένη και συναισθηματικά φορτισμένη.

Δες ποια είναι τα θετικά μιας λίστας προτεραιοτήτων:

1. Σε κρατά απασχολημένη

Αν σκέφτεσαι όλη μέρα ότι δεν θα τα καταφέρεις, θα αγχώνεσαι περισσότερο και το πιο πιθανό είναι να κάνεις κάποιο λάθος. Μια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις τον στόχο σου θα σε βοηθήσει να είσαι απασχολημένη και πιο δημιουργική.

2. Θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση

Κάθε φορά που θα ολοκληρώνεις μια δραστηριότητα από τη λίστα σου θα νιώθεις ικανοποίηση και θα έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όσο βλέπεις αποτέλεσμα τόσο περισσότερο θα μένεις καθηλωμένη στον στόχο σου.

3. Θα κάνεις περισσότερο θετικές σκέψεις

Μέσα από τις δραστηριότητες και την ικανοποίηση που νιώθεις όταν πετυχαίνεις μικρούς καθημερινούς στόχους, καταφέρνεις να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου αλλά και να κάνεις πιο θετικές σκέψεις. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από μια θετική σκέψη για να διώξει τον αρνητισμό.

4.Θα πιστέψεις στον εαυτό σου

Όταν δεν κάνεις αρνητικές σκέψεις, βλέπεις ξεκάθαρα τον εαυτό σου και τις δυνατότητές του. Έτσι θα μπορείς πιο εύκολα να πιστέψεις στις δυνάμεις σου και να κάνεις όλα όσα χρειάζεται για να εξελιχθείς και να γίνεις πιο ευτυχισμένη.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη