Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

4 συνήθειες που δημιουργούν ακαταστασία στην κουζίνα

Αυτά τα λάθη κάνουν την κουζίνα να φαίνεται άνω κάτω.

Είναι ένας χώρος που από τη φύση του έχει πολλά πράγματα γι’ αυτό καλό είναι να μην τον επιβαρύνεις με περιττά αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς συχνά. Ποια είναι λοιπόν τα συχνότερα λάθη που κάνουν την κουζίνα να μοιάζει με πεδίο μάχης;

Υπάρχουν πολλά πράγματα στους πάγκους

Όσο περισσότερο γεμίζεις τους πάγκους με πράγματα τόσο λιγότερος χώρος μένει. Έτσι δημιουργείται μια ακαταστασία στο χώρο της κουζίνας με αποτέλεσμα να μη φαίνεται τακτοποιημένη. Άφησε πάνω στους πάγκους ένα – δύο αντικείμενα ή συσκευές που χρησιμοποιείς συχνά και κράτησε τα υπόλοιπα στα ντουλάπια.  

Χρησιμοποιείς το ψυγείο σαν σουβενίρ

Μπορεί να βρίσκεις χαριτωμένες τις ζωγραφιές των παιδιών, τα σκιτσάκια των φίλων σου και ό,τι άλλο κολλάει στο ψυγείο, αλλά προτίμησε να αφιερώσεις ένα μικρό τμήμα στον τοίχο για όλα τα παραπάνω. Δεν υπάρχει κάτι πιο κομψό από ένα καθαρό ψυγείο. 

Αφήνεις τα πιάτα να στοιβάζονται

Μεγάλο λάθος. Όταν τα πιάτα είναι στοιβαγμένα στο νεροχύτη ή τοποθετημένα στον στεγνωτήρα τότε ο χώρος μοιάζει ήδη ακατάστατος. Το μυστικό είναι να μην πηγαίνεις ποτέ για ύπνο με άπλυτα πιάτα.

Δεν έχεις ένα συρτάρι για όλα τα μικροπράγματα

Στην κουζίνα μαζεύονται ένα σωρό μικροπράγματα από αποδείξεις μέχρι τις οικολογικές τσάντες που πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και από τις μπαταρίες μέχρι τα λαστιχάκια από τις δέσμες των λαχανικών. Δημιούργησε ένα χώρο για όλα αυτά και κάνε συχνά εκκαθάριση.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη