Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

7 μικρές αλλαγές που θα φέρουν μεγάλα αποτελέσματα στη ντουλάπα σου

Να ξέρεις ότι η ακαταστασία στο υπνοδωμάτιο ξεκινάει από τη ντουλάπα.

Όταν ο χρόνος μας πιέζει δεν προλαβαίνουμε να τα τακτοποιούμε όλα στην εντέλεια. Επιπλέον πολλές φορές ακόμα και αν έχουμε καλή πρόθεση δεν μας βοηθά το ίδιο το έπιπλο να αποθηκεύσουμε και να οργανώσουμε σωστά τα πράγματά μας.  

Όπως όλα τα προβλήματα έχουν λύση το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Η πιο οικονομική και πρακτική εκδοχή είναι να προχωρήσεις σε ορισμένες αλλαγές που δεν θα σου κοστίσουν μια περιουσία αλλά που θα κάνουν πιο τακτοποιημένο τον χώρο σου και πιο εύκολη τη ζωή σου.

Ακολουθούν εφτά απλά βήματα για να ανανεώσεις τη ντουλάπα σου χωρίς να την αλλάξεις:

#1. Απομάκρυνε όλα όσα δεν φόρεσες τον τελευταίο χρόνο

Το καταλαβαίνεις πολύ καλά αυτό. Όσο και αν σου αρέσουν τα ρούχα και οι τσάντες που έχεις, αν δεν τα φοράς είναι σαν να μην τα έχεις. Βάλε τα σε μια άκρη και χάρισε τα σε αγαπημένα σου πρόσωπα.

Extra Tip: Για να διακρίνεις εύκολα ποια είναι τα ρούχα που δεν φόρεσες καθόλου, κάνε το εξής κόλπο αν δεν μπορείς να αποφασίσεις ποια θέλεις και ποια θα πετάξεις:

Τοποθέτησε με ανάποδη φορά τον γάντζο σε όλες τις κρεμάστρες με τα ρούχα. Όταν θα φοράς κάτι, από συνήθεια θα κρεμάς με τη σωστή φορά την κρεμάστρα. Όσο περνάει ο καιρός θα δεις ότι κάποια ρούχα έμειναν ανέγγιχτα. Αυτά είναι όλα όσα θα πρέπει και να αποχωριστείς.

#2. Οτιδήποτε δεν είναι ρούχο, υπόδημα ή αξεσουάρ δεν πρέπει να έχει θέση στην ντουλάπα

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να χρησιμοποιούν τη ντουλάπα για να αποθηκεύουν πράγματα που δεν έχουν καμία θέση με το ντύσιμο, όπως έγγραφα, εποχιακά στολίδια, ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές.

Όλα αυτά όμως μπερδεύονται με τα ρούχα τα οποία ήδη χρειάζονται επιπλέον οργάνωση. Επομένως βγάλε ό,τι δεν σχετίζεται με το ντύσιμό σου έξω από την ντουλάπα και βρες του μια άλλη σταθερή θέση στο σπίτι.

Διάβασε ακόμη – 8 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να έχεις πάντα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι

#3. Χρησιμοποίησε σε όλη την ντουλάπα τις ίδιες κρεμάστρες

Χρησιμοποιώντας σε όλη την ντουλάπα τις ίδιες κρεμάστρες μειώνεις την αίσθηση της ακαταστασίας και αυτό γιατί υπάρχει οπτική αρμονία. Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιείς πιο λεπτές κρεμάστρες για να εξοικονομήσεις περισσότερο χώρο.

#4. Τοποθέτησε επιπλέον ράφια

Τα πρόσθετα ράφια είναι ιδανικά για οτιδήποτε έχεις μέσα στη ντουλάπα, από διπλωμένο ρούχο, μέχρι αξεσουάρ. Επίσης είναι μια πάρα πολύ οικονομική λύση σε περίπτωση που δεν έχεις το budget που χρειάζεσαι για να αγοράσεις ένα νέο έπιπλο.

#5. Μην αφήνεις τίποτα πεσμένο στο πάτωμα

Ακόμα και αν έχεις ακουμπήσει σε ένα διακριτικό σημείο αυτά τα πράγματα (π.χ. κουτιά από παπούτσια, τσάντες) δεν παύουν να ακουμπούν στο πάτωμα και να δημιουργούν μια ακατάστατη εικόνα. Για να το αποφύγεις αυτό καλό είναι να χρησιμοποιήσεις μεγάλα καλάθια ή ράφια ώστε να τα οργανώσεις όλα εκεί.

Διάβασε ακόμη – Spring cleaning: 3 συμβουλές πριν κάνεις ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα σου

#6. Κάνε εύκολη την πρόσβαση στις τσάντες σου

Τοποθέτησε και οργάνωσε τις τσάντες και τα πορτοφόλια σε ράφια και συρτάρια που βρίσκονται στο ύψος των ματιών. Ο λόγος είναι επειδή είναι αντικείμενα τα οποία όταν δεν τα βλέπεις τα ξεχνάς, ενώ όταν τα ψάχνεις ανακατεύεις όλα τα υπόλοιπα για να τα βρεις.

#7. Κάνε ένα check στη ντουλάπα σου κάθε τρεις έως έξι μήνες για να τη διατηρείς τακτοποιημένη

Μια ντουλάπα δεν μπορεί να μένει πάντα οργανωμένη χωρίς λίγη συντήρηση. Χρειάζεται συχνά να κάνεις εκκαθάριση σε πράγματα και να αλλάζεις τη θέση σε άλλα που δεν σε βολεύουν.

Πηγή: spirossoulis.com

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη