Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

5 συμβουλές για να πετύχεις την ισορροπία ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, μοιράζεται συμβουλές για να ισορροπήσεις καριέρα και οικογένεια. 

Οι πλείστοι από εμάς περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας στον εργασιακό μας χώρο. Αν κάνουμε μία δουλειά που αγαπάμε και ξυπνάμε με χάρα για να πάμε στο γραφείο μας,  τότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ανάμεσα στους τυχερούς. Αν, όμως δεν είμαστε ευτυχισμένοι επαγγελματικά, τότε αυτό μας καταβάλλει και μας αγχώνει.

Διάβασε ακόμη – Θέλεις να παραιτηθείς από τη δουλειά σου; 5 πράγματα για να σκεφτείς

Οι περισσότερες δουλειές στις μέρες μας έχουν πολλές υπερωρίες ή έξτρα εργασία από το σπίτι, και αυτό μας κάνει να χάνουμε την ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής και η οποία είναι απόλυτη αναγκαία.

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να φεύγαμε κάθε μέρα στην σωστή ώρα και αφήνοντας στο γραφείο όλα τα επαγγελματικά μας θέματα. Όμως πολλές φορές το κομμάτι της δουλειάς κυριαρχεί όλη τη μέρα χωρίς να το καταλάβουμε.

Στο Repaint Your Mondays, θα μάθετε τα παρακάτω 5 βήματα, όπου με αυτά μπορούμε να καταφέρουμε να βρούμε την ισορροπία μας μεταξύ οικογένειας και δουλειάς:

1. Μάθετε πότε να σταματάτε: Προσπαθώντας να κάνετε τα πάντα στην εντέλεια συνήθως καταλήγει σε αποτυχία.  Μάθετε να λέτε “όχι” στη δουλειά για πράγματα που δεν είναι στην αρμοδιότητά σας και μην φορτώνεστε άδικα την δουλειά άλλων.

2. Τεχνολογία και Social Media: Η τεχνολογία είναι για τα καλά στη ζωή μας και οι πλείστοι αφιερώνουμε πάρα πολλές ώρες στα social media ή κρατώντας άσκοπα ένα κινητό στο χέρι, χάνοντας έτσι πολύτιμες ώρες και στιγμές με τα παιδιά μας και αγαπημένα μας πρόσωπα.

3. Ο προσωπικός σας χρόνος είναι δικός σας: Δώστε τον καλύτερο σας εαυτό στη δουλειά, αλλά  και με την ξεκούραση στο πρόγραμμά σας. Ο εαυτός  σας είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίζετε. Βρείτε λίγο χρόνο για να ένα καφέ με φίλους, ένα άθλημα που σας αρέσει, ένα μασάζ, μια ψυχοθεραπεία και πάνω από όλα μια θεραπεία βιοσυντονισμού κλπ.

4. Βάλτε σωστά τις προτεραιότητές σας: Πώς περάσατε την ώρα σας σήμερα; Τι σας παίρνει αρκετή ώρα για να γίνει και τι όχι; Που θα μπορούσατε να γλιτώσετε χρόνο; Ανακαλύψτε τι σας καταναλώνει πολύτιμο χρόνο και σταματήστε το για να μειώσετε τις ώρες εργασίας σας.

5. Ζητήστε βοήθεια: Αν έχετε τεράστιο φόρτο εργασίας καλό θα ήταν να συζητήσετε το θέμα με τον υπεύθυνό σας. Ίσως χρειάζεστε κάποιο βοήθεια από κάποιο συνάδελφό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφορτωθείτε και έτσι να αυξήσετε την ποιότητα της δουλειάς σας.

Η  μέθοδος του βιοσυντονισμού είναι μια ανώδυνη και πολύ αποτελεσματική για την καταπολέμηση τους άγχους, των αρνητικών και καταπιεσμένων συναισθημάτων και έτσι να σας βοηθήσει να έχετε μια συναισθηματική αρμονία στην ζωή σας.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη