Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

5 βήματα για να ξεπεράσεις τη δυσκολία του αποχωρισμού

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Yiannis Michael εξηγεί πως μπορείς να προχωρήσεις και να επιβιώσεις στη ζωή σου σε δύσκολες καταστάσης.

Κανείς δεν ξέρει πώς χτυπά η καρδιά σου κάθε φορά που πρέπει να αποχωριστείς κάτι στη ζωή, είτε πρόκειται για έναν άνθρωπο, είτε για μία σχέση είτε ακόμα και για ένα απλό αντικείμενο.

Κανείς δεν ξέρει πόσο παλεύεις για ν’ αποφασίσεις τι πρέπει να κάνεις όταν έρθει η στιγμή να αποχωριστείς κάτι. Δεν είναι εύκολο να αποχωρίζεσαι μια κατάσταση σε προσωπικό ή και επαγγελματικό επίπεδο.

Πολλοί άνθρωποι μένουν σε μία σχέση από ανασφάλεια, από φόβο πως δε θα βρουν κάποιον άλλον άνθρωπο, η μια νέα δουλειά. Απ᾽ το φόβο της μοναξιάς και άλλοι από λύπηση.

Το να αποδεχτείς πως κάτι τελείωσε, πως έκανε τον κύκλο του, πως δε θα το έχεις πια, είναι ένα μεγάλο βήμα. Δεν είναι εύκολο αλλά εφικτό.

Όλοι το έχουμε περάσει αλλά είναι αναγκαίο για να μπορέσεις να προχωρήσεις και να επιβιώσεις. Ο καθένας χρειάζεται τον χρόνο του για να κλείσει τις πληγές του και δεν είναι ποτέ το ίδιο για όλους.

Διάβασε ακόμη – Πώς να ισορροπήσεις δουλειά και οικογένεια

Πιο κάτω θα μάθεις τα 5 βήματα για να ξεπεράσεις τη δυσκολία του αποχωρισμού:

1. Αναγνώρισε την πληγή πίσω από τη δυσκολία να αποχωριστείς.

2. Κατέγραψε στο ημερολόγιο το περιστατικό που δημιούργησε την πληγή.

3. Εντόπισε που σωματοποιήθηκε η πληγή.

4. Εκπαίδευσε το μυαλό σου να αποδέχεται την αλλαγή.

5. Ζήτησε βοήθεια από κάποιον ειδικό όταν δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση από μόνη σου.

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού είναι ανώδυνη και πολύ αποτελεσματική για την καταπολέμηση τους άγχους, των αρνητικών και καταπιεσμένων συναισθημάτων και έτσι θα σε βοηθήσει να έχεις μια συναισθηματική αρμονία στη ζωή σου.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Yiannis Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected].

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη