Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

3+1 δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής

Ο Δρ. Ιάκωβος Αντωνίου, Πλαστικός Χειρουργός, σου τις προτείνει.

Είναι γεγονός οτι οι αισθητικές επεμβάσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότερες γυναίκες αλλά και άντρες επιθυμούν να αναδείξουν τον πιο όμορφο εαυτό τους ενισχύοντας παράλληλα και την αυτοπεποίθηση τους. Ποιες είναι όμως οι πιο δημοφιλείς αισθητικές θεραπείες για το 2023;

Αυξητική στήθους

Η κυρίαρχη επιλογή των γυναικών όσον αφορά τις αισθητικές επεμβάσεις, δεν είναι άλλη από την αυξητική στήθους. Μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο για αισθητικούς λόγους, όσο και για επανορθωτικούς. Η επίδραση της συγκεκριμένης επέμβασης στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας είναι πραγματικά θεαματική. Η επιλογή των ενθεμάτων σιλικόνης και της κατάλληλης τεχνικής πραγματοποιείται κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης με βάση τις μετρήσεις, την κλινική εξέταση και τις προτιμήσεις της κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Διάβασε ακόμη – Vaser Lipo: 6-pack σε δύο ώρες και χωρίς ουλές

Λιποαναρρόφηση Vaser

Από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές θεραπείες δεν θα μπορούσε να λείπει η λιποαναρρόφηση VASER. Η συγκεκριμένη επέμβαση αποτελεί την πιο σύγχρονη και εξελιγμένη μέθοδο λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής. Η καινοτομία της συγκεκριμένης τεχνικής έγκειται στην ελάχιστα επεμβατική φύση της. Το τοπικό πάχος εξαλείφεται ομοιογενώς, το σώμα σμιλεύεται και αποκτά γράμμωση, ενώ παράλληλα συσφίγγεται το δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο κι ανώδυνο, χωρίς να αφήνει καμία ουλή ή σημάδι. Η ελάχιστα επεμβατική λιποαναρρόφηση Vaser®  μπορεί να εφαρμοστεί στην κοιλιακή χώρα (γράμμωση 6-pack), στους βραχίονες, το στήθος (γυναικομαστία),την μέση, τους γλουτούς, τους μηρούς, τα ισχία και την πλάτη.

Διάβασε ακόμη – Pedicure: 5 ξεχωριστές αποχρώσεις ιδανικές για τώρα που αλλάζει ο καιρός

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι η χειρουργική μέθοδος αφαίρεσης χαλαρού δέρματος και λίπους γύρω από τα μάτια. Στην ουσία, δίνει τη δυνατότητα στον πλαστικό χειρουργό να επαναφέρει και να διορθώσει την περιοχή των ματιών όπου το δέρμα είναι ιδιαίτερα λεπτό και εμφανίζει τα πρώτα σημάδια γήρατος. Μπορεί επίσης να συνδράμει θετικά στους μαύρους κύκλους και να βελτιώσει την όραση. Μια βλεφαροπλαστική γίνεται χρησιμοποιώντας αναισθητικό τοπικά στο βλέφαρο και έχει διάρκεια 1-2 ώρες περίπου. Σημαντικό πλεονέκτημα της επέμβασης είναι ότι ο ασθενής μετά το χειρουργείο μπορεί να αναχωρήσει για το σπίτι του.

Εμφύτευση μαλλιών

Η εμφύτευση μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction) αποτελεί πλέον τη νούμερο ένα μέθοδο παγκοσμίως για ενίσχυση και αποκατάσταση του αραιωμένου τριχωτού της κεφαλής. Ουσιαστικά είναι η εξελιγμένη τεχνική FUT με το πλεονέκτημα ότι η μέθοδος αυτή πραγματοποιείται χωρίς τομές και χωρίς την χαρακτηριστική ουλή. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία, επιλέγοντας εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας(δότρια) και εμφύτευση τους στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης.

Η κάθε περίπτωση μελετάται ξεχωριστά με προσοχή, προκειμένου να προταθεί η αισθητική θεραπεία αυτή που να ανταποκρίνεται πλήρως στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ευχαριστίες στον Δρ. Ιάκωβο Αντωνίου, Πλαστικό Χειρουργό. Κλινική Bellissimo Λάρνακα – Γιάννου Κρανιδιώτη 20-22, Τ.Κ. 6047, Λάρνακα, Τηλ.: 24840888, FacebookBellissimo Clinic CY, Instagram@bellissimocliniccy, website: https://bellissimocliniccy.com

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη