Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

5 νέα βιβλία που θα λατρέψεις

Για τα κρύα απογεύματα.

“Όσα κρατήσαμε κρυφά” Lara Prescott

Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρεις μια ιστορία αγάπης, αλλά και την ιστορία τριών γυναικών, οι οποίες θα συνδεθούν με τρόπους που ούτε οι ίδιες περίμεναν. Η μία είναι η μούσα του Μπορίς Παστερνάκ, ο οποίος εκείνη την περίοδο έγραφε το βιβλίο του «Δόκτωρ Ζιβάγκο». Οι άλλες δύο γυναίκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκδοση αυτής της σπουδαίας ιστορίας αγάπης. Και όλα αυτά καθώς μαινόταν ο Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Σοβιετικής Ένωσης.

“Ένας καλλιτέχνης του ρέοντος κόσμου” Kαζούο Iσιγκούρο 

Η Ιαπωνία προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της ύστερα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκείνη την περίοδο, ο ζωγράφος Μασούτζι Όνο, αν και θα έπρεπε να απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του, περιπλανιέται στο παρελθόν του μέσα από τις αναμνήσεις του νιώθοντας ενοχές για τις αξίες και τις ιδέες που κάποτε υπηρέτησε.

“Ο σκύλος μου ο Ηλίθιος” Tζων Φάντε

Ο Χένρι Μολίσε, συγγραφέας-σεναριογράφος, αισθάνεται ξοφλημένος στα 55 του και το μόνο που θέλει είναι να τα παρατήσει όλα -γυναίκα, παιδιά, υποχρεώσεις- και να πάει στη Ρώμη. Και τότε, ένας τεράστιος, εκκεντρικός σκύλος εγκαθίσταται στο σπίτι του και δεν λέει με τίποτα να φύγει.

“Ζωή μέχρι χθες” Γιάννης Ξανθούλης

Αυτή είναι η ζωή της Αμφιτρίτης (Ρίτας) Βράνη. Μετά από μισό αιώνα απουσίας η Ρίτα Βρανά αποφασίζει να επιστρέψει στην Αθήνα. Αν και όλα όσα ήξερε έχουν αλλάξει, αυτό που αναζητά παραμένει ίδιο. Και μόνος σύμμαχος για να το βρει είναι οι αναμνήσεις.

“Το σκισμένο τούλι” Έλενα Ακρίτα

Πέντε γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να την ορίσουν οι ίδιες όπως θέλουν. Όμως τι σημαίνει «σκισμένο τούλι»; Σκισμένα τούλια ήταν οι γυναίκες με τους αποτυχημένους γάμους επί της ουσίας, όπως λέει η ίδια η συγγραφέας.

Κεντρική φωτογραφία: Unsplash

Διάβασε ακόμη