Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

“Sender”: Μια παράσταση σύγχρονου χορού από την Fibre Performing Arts

Μια παράσταση για την αναζήτηση, την σύνδεση και την επικοινωνία. 

Η παράσταση σύγχρονου χορού από την ομάδα Fibre Performing Arts με τίτλο “Sender”, σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Σταύρης Καλοπετρίδου, θα πραγματοποιηθεί στον Πολύχωρο Γκαράζ στη Λευκωσία, για 5 παραστάσεις, από τις 10 μέχρι και τις 14 Ιουνίου. Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού Κύπρου στα πλαίσια του Προγράμματος “Πολιτισμός”.

Το θέμα της παράστασης έχει πηγή έμπνευσης το “Συμπόσιο” του Πλάτωνα – Λόγος του Αριστοφάνη για τον Έρωτα (“Ο μύθος του Άλλου Μισού”).

“…O καθένας έγινε ένα κομμάτι ανθρώπου που έχει ανάγκη να δώσει και να λάβει από ένα άλλο κομμάτι από αυτό που του λείπει..’’ Αναζήτηση, σύνδεση, επικοινωνία.

“Σαν πομποί; Eγώ και εσύ είμαστε “πομποί”… Σε κοιτώ, με ακούς, νιώθουμε, έρχεσαι προς το μέρος μου, σου φωνάζω. Έγινε ήδη προσπάθεια να συντονιστούμε και μέσα σε δευτερόλεπτα έχουμε μπει σε μια κοινή συχνότητα / κανάλι. Οι αισθήσεις μας απεικονίζονται μέσα από μια ζωηρή κινητική, ακουστική και οπτική ατμόσφαιρα.”

Συντελεστές: Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σταύρη Καλοπετρίδου, Χορογραφία: Σταύρη Καλοπετρίδου σε συνεργασία με τον Σωτήρη Σωτηρίου, Performers: Σταύρη Καλοπετρίδου , Σωτήρης Σωτηρίου, Μουσική /τραγούδι : ΈμιληΤσιάνου, Φωνή/ηχογράφηση : Πέτρος Νικολάου, Κείμενο/λόγια : Έλενα Φλουρή, Video: Δημήτρης Πιερή, Μusic editing : Έλενα Φλουρή, Δώρος Νικολαΐδης, Εικαστική προσέγγιση / κουστούμια: Stavri Papa, Διεύθυνση Παραγωγής : Stavri Papa, Φωτογραφία: Δημήτρης Πιερή.

Παραστάσεις: 10,11 & 14 Ιουνίου 2021 στις 20:00 και Σαββατοκυρίακο 12 & 13 Ιουνίου 2021, στις 19:30 

Info: Γκαράζ Art Space, Λευκωσία, τηλ.: 22001508, 96436430, www.fibreperformances.com

Διάβασε ακόμη