Επιχορηγημένες διακοπές: Αυτά είναι τα ξενοδοχεία για Δεκέμβριο με Μάρτιο

Κλείσε διαμονή σε προσιτές τιμές μέσω του ανανεωμένου Σχεδίου Ενίσχυσης του Εγχώριου Τουρισμού.

Η λίστα με τα καταλύματα που εμπίπτουν στο νέο Σχεδίου Ενίσχυσης του Εγχώριου Τουρισμού έχει ανακοινωθεί και αυτό σημαίνει πώς θα μπορείς να απολαύσεις ολιγοήμερες διακοπές σε διάφορα καταλύματα στο νησί μας. Συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο Τουρισμού, κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοινώνει την παράταση της χρονικής διάρκειας του Σχεδίου Ενίσχυσης του Εγχώριου Τουρισμού για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2022.

Τι ισχύει:

Το Σχέδιο απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου και αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο, μέσω:

(α) της παροχής προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα,

(β) της επιχορήγησης μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.

Δικαιούχοι του Προγράμματος, μετά και από την σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί άνω των 16 ετών οι οποίοι:

Έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Johnson & Johnson) ή έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.

Τα άτομα από 12 μέχρι 15,99 ετών θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Johnson & Johnson) ή να διαθέτουν αρνητικό rapid test 72 ωρών.

Για άτομα κάτω των 12 ετών δεν υφίσταται οποιοσδήποτε περιορισμός

Στο Σχέδιο συμμετέχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 70 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Πρόσθετα, τo Σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 25% του κόστους διαμονής συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων για παιδιά, από το Υφυπουργείο.

Ως ελάχιστη διαμονή για χρήση των πιο πάνω τιμών έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.

Για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλη την όμορφη Κύπρο, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με το τουριστικό κατάλυμα της επιλογής του ή με τα τουριστικά γραφεία για τη διενέργεια κράτησης. 

Ακολουθούν τα καταλύματα:

– Επαρχία Αμμοχώστου

– Επαρχία Λάρνακας και ορεινές περιοχές

– Επαρχία Λεμεσού και ορεινές περιοχές

– Επαρχία Λευκωσίας, ορεινές περιοχές και περιοχή Τηλλυρίας

– Επαρχία Πάφου

Πηγή: Sigmalive

Διάβασε ακόμη