Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Τζίνα Αλιμόνου: Σου δείχνει πώς να φτιάξεις μόνη σου ένα serum προσώπου για ομοιόμορφη όψη χωρίς πανάδες

Μια εύκολη συνταγή με προϊόντα που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου.

Οι πανάδες και οι καφέ κηλίδες στο δέρμα είναι από τα πιο κοινά skincare issues που απασχολούν σχεδόν όλες τις γυναίκες, ακόμα και από πολύ νεαρή ηλικία.

Διάβασε ακόμη – Αυτά είναι τα προϊόντα του μακιγιάζ που πρέπει να έχεις στο φθινοπωρινό σου νεσεσέρ

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος, ανοιχτόχρωμες ή σκούρες, που εμφανίζονται σταδιακά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και είναι συνήθως αποτέλεσμα φυσιολογικής ή πρόωρης γήρανσης του δέρματος, εξαιτίας της υπέρμετρης και χρόνιας έκθεσης στον ήλιο. Μπορούν επίσης να προκύψουν ύστερα από μια περίοδο φλεγμονής ή μια φάση ακμής, αλλά και σε περιπτώσεις που μια εγκυμονούσα αντιμετωπίζει θέματα μελάσματος (δηλαδή την κληρονομική προδιάθεση να αναπτύσσει σκουρόχρωμες κηλίδες στο δέρμα της, πράγμα αρκετά κοινό κατά τη διάρκεια της κύησης).

Η Τζίνα Αλιμόνου, θέλοντας να απαντήσει στα αμέτρητα μηνύματα που λαμβάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή σχετικά με το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πανάδες και τις καφέ κηλίδες, μάς δίνει τη συνταγή για ένα DIY serum που κάνει θαύματα. 

Αυτός ο φυσικός ορός ομορφιάς χαρίζει στην επιδερμίδα ένα ομοιογενές χρώμα αλλά και μια λαμπερή όψη ενώ έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες. Μπορεί να παρασκευαστεί σε χρόνο μηδέν με συστατικά που ήδη διαθέτεις στην κουζίνα σου, όπως το ρόδι, το σταφυλόνερο, το μέλι. 

Τα συστατικά και οι δοσολογίες τους που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

40 ml γλυκερίνης

25 ml χυμό ροδιού

15ml σταφυλονερο

1 κσ. γέλη αλόης

1 κγ. αραιωμένο μέλι

1 κσ. ζεστό νερό

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δες και το βίντεο της Τζίνας Αλιμόνου:

Πηγή: Madame Figaro

 Φωτογραφία: instagram / @gina_alimonou

Διάβασε ακόμη