Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

The Crown: 4 ανακρίβειες του πέμπτου κύκλου

Πόσα από αυτά που παρουσιάζονται δεν έγιναν στην πραγματικότητα;

Η πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου του The Crown έγινε εν μέσω πολλών διαμαρτυριών από διάσημους Βρετανούς για τις ανακρίβειες που παρουσιάζει, με κάποιους να ζητούν από το Netflix να επισημάνει πως πρόκειται για σειρά μυθοπλασίας.

Το πρώτο επεισόδιο ξεκινάει με το ταξίδι που είχε κάνει ο Κάρολος με τη Diana και τους γιους τους ενώ το τελευταίο επεισόδιο διαδραματίζεται τον Ιούλιο του 1997 ένα μήνα, δηλαδή, πριν τον θάνατο της πριγκίπισσας. Η δεκαετία του ’90 ήταν γεμάτη αναταραχές και σκάνδαλα στο βρετανικό Παλάτι, πόσα όμως από αυτά που παρουσιάζονται στη σειρά δεν έγιναν στην πραγματικότητα;

Διάβασε ακόμη – Meghan Markle: Η Βασίλισσα δεν ήθελε να φορέσει το νυφικό που επέλεξε

Το πρωτοσέλιδο των Sunday Times

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο “Το σύνδρομο της βασίλισσας Βικτόρια”, ένα δημοσίευμα των Sunday Times φέρνει αναταραχή στο Παλάτι καθώς αναφέρει ότι οι Βρετανοί επιθυμούν να παραιτηθεί η βασίλισσα από τον θρόνο ώστε να πάρει τη θέση της ο Κάρολος.

Στην πραγματικότητα, η εφημερίδα όχι μόνο δεν είχε δημοσιεύσει τέτοιο δημοψήφισμα ή τίτλο αλλά αντίθετα είχε αναφέρει σε κάποιο άρθρο της ότι εννιά από τους δέκα Βρετανούς προτιμούν τη βασίλισσα.

Η παράλληλη σχέση του Καρόλου με την Penny Knatchbull

O πρίγκιπας Φίλιππος είχε μια πολύ στενή, φιλική σχέση με την Penelope Knatchbull, δούκισσα Mountbatten της Burma και σύζυγος του βαφτισιμιού του δούκα του Εδιμβούργου. Το The Crown υπονοεί πως οι δύο royals είχαν κάτι παραπάνω από φιλικές σχέσεις παρουσιάζοντας μάλιστα τη βασίλισσα να αντιμετωπίζει τον Φίλιππο για την παράλληλη σχέση. Ενώ στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει τη πραγματική φύση της σχέσης του, δεν έχει αποδειχτεί ποτέ ότι ο Φίλιππος υπήρξε άπιστος.

Η συνάντηση του Καρόλου και της Diana μετά το διαζύγιο

Στο επεισόδιο ‘Couple 31’, ο Κάρολος και η Diana συναντιούνται στο διαμέρισμα της πριγκίπισσας στο Kensington Palace μετά την υπογραφή του διαζυγίου.Εκεί μαγειρεύουν και συζητούν για το πόσο αταίριαστοι ήταν στον γάμο τους, όμως το κλίμα αλλάζει όταν η Diana λέει στον Κάρολο πως δεν είναι κατάλληλος για να γίνει βασιλιάς. Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει το περιεχόμενο ιδιωτικών συζητήσεων, όμως δεν υπάρχει και καμιά απόδειξη ότι το πρώην ζευγάρι είχε συναντηθεί στο διαμέρισμα της πριγκίπισσας μετά το διαζύγιο.

Είχε μιλήσει η Diana στη βασίλισσα για τη συνέντευξή της στο BBC;

Η πριγκίπισσα Diana έκανε πολλές αποκαλύψεις στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Panorama του BBC τον Νοέμβριο του 1995, μεταξύ των οποίων και για τη παράλληλη σχέση που είχε ο Κάρολος με την Καμίλα Πάρκερ. Στο The Crown, η Diana συναντά τη βασίλισσα για να την ενημερώσει για τη συνέντευξη αλλά και να της πει ότι πάντα ένιωθε “outsider’ ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Οι ιδιωτικές συναντήσεις της βασίλισσας Ελισάβετ δεν καταγράφονται ποτέ, οπότε δεν είναι γνωστό αν κάτι τέτοιο έγινε στα αλήθεια, ωστόσο δεν αποκλείεται να συνέβη. Δεν υπάρχει, όμως, καμιά απόδειξαν ότι όντως η Ελισάβετ και η Diana είχαν συζητήσει για τη συνέντευξη στο BBC.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: Instagram/ @thecrownnetflix

Διάβασε ακόμη