Τα 2 μυστικά συστατικά για τον πονόλαιμο

Η άγνωστη συνταγή που σου το καταπραΰνει.

Έχεις πονόλαιμο; Σε νιώθουμε. Αυτό το αίσθημα ερεθισμού, ξηρότητας και δυσκολίας στην κατάποση είναι πολύ ενοχλητικό ενώ πολλές φορές συνοδεύεται από κρυολόγημα και προκαλεί προβλήματα στο φαγητό, ακόμα και στην κατάποση του σάλιου και στην ομιλία.

Εάν δεν αντέχεις τον πονόλαιμο αυτά τα δύο συστατικά θα σε ανακουφίσουν.

Διάβασε ακόμη – Απλές συμβουλές για να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου

#1. Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα αρωματικό μπαχαρικό με υψηλό αντιοξειδωτικό περιεχόμενο και έχει αντιβακτηριακά οφέλη. Στην κινεζική ιατρική, η κανέλα είναι μια παραδοσιακή θεραπεία για κρυολογήματα και πονόλαιμο. Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του πονόλαιμου και της λοίμωξης στο λαιμό λόγω κρυολογήματος ή γρίπης. Δοκίμασε να πιεις τσάι με κανέλα ή να προσθέσεις κανέλα σε ένα ζεστό ρόφημα, για να απαλύνεις τον πονόλαιμο. 

Γενικά η κανέλα  ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνει την LDL (κακή) χοληστερόλη, είναι αντιμικροβιακή και έχει αντιφλεγμονώδη δράση, αποτελεί πηγή φυτικών ινών, ασβεστίου, σιδήρου και μαγγανίου ενώ το άρωμά της έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

#2. Γάλα αμυγδάλου

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, καλά μονοακόρεστα λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Τα διάφορα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα στο γάλα αμυγδάλου ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και το προστατεύουν από επιβλαβή μικρόβια και μικροοργανισμούς που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Η κατανάλωση γάλακτος αμυγδάλου μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσει την κύρια γραμμή άμυνας του οργανισμού υγιή και ισχυρή.

Η συνταγή που καταπραΰνει τον πονόλαιμο: γάλα αμυγδάλου με κανέλα

Διάβασε ακόμη – Έτσι θα αναρρώσεις πιο γρήγορα από γρίπη και covid-19

Φτιάξε γάλα αμυγδάλου με κανέλα, το οποίο είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικό για πονόλαιμο.

Θα χρειαστείς

1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

2,5 ml αλεσμένη κανέλα

1/8 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα ρίξε την κανέλα και τη μαγειρική σόδα και ανακάτεψε.

Πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου και ανακάτεψε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.

Ζέστανε το μείγμα και μετά αποσυρέ το από τη φωτιά. Πρόσεχε να μην πάρει βράση για να διατηρήσει τα διατροφικά του οφέλη.

Πρόσθεσε μέλι και πιες το.

Πηγή: shape.gr

Διάβασε ακόμη