Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Μόδα και τέχνη μέσα από το φακό του Martin Parr

Το Motherland Productions Greece παρουσιάζει τον γνωστό φωτογράφο στο μαγικό νησί της Πάτμου.

Ο Martin Parr είναι γνωστός φωτογράφος ιδιαιτέρως αντικομφορμιστής και με μια διαδρομή 40 ετών στο χώρο.

Ξεκίνησε το 1975 με ασπρόμαυρο φιλμ και το 1982 ήταν χρονιά-κλειδί στη δουλειά του Parr: εγκατέλειψε το ασπρόμαυρο φιλμ και πέρασε στο χρώμα. Αναζητά να διαποτίσει τις φωτογραφίες του με αμφισημία και ειρωνεία. Αγαπημένο του θέμα ήταν η Αγγλία: οι περιφέρειες της χώρας αλλά και το βρετανικό κατεστημένο και οι ελίτ που κυβερνούσαν τη χώρα. Η εξερεύνηση αυτού του θέματος τον έφερε στο Ντουμπάι, στο Ντέρμπαν, στο Μαϊάμι και τη Μόσχα· σε show μόδας, σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τέχνης, σε αγορές ειδών πολυτελείας ακόμη και σε ιπποδρομίες.

Ο μαζικός τουρισμός έγινε ένα από τα αγαπημένα θέματά του και γέννησε πολλές σειρές φωτογραφιών: “The Last Resort”, “Small World” και “Knokke-Le-Zoute”. “Μπορείς να μάθεις πολλά για μια χώρα κοιτάζοντας τις παραλίες της: από τη μια κουλτούρα στην άλλη, (η παραλία) είναι ένας από τους λίγους δημόσιους χώρους όπου μπορείς να συναντήσεις τις ιδιορρυθμίες και εκκεντρικότητες που χαρακτηρίζουν ένα έθνος”.

Η έκθεση
Από της 8 Ιουλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου στην Χώρα της Πάτμου, διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας με έργα του Martin Parr από τις συλλογές του Small World και Last Resort με τις εικονικές πλέον φωτογραφίες του να δεσπόζουν. Είναι η πρώτη έκθεση του φωτογράφου και πραγματοποιείται ίσως στο πιο όμορφο και μυστηριώδες νησί της Ελλάδος. Παράλληλα με την έκθεση θα παρουσιαστούν και συλλεκτικά προιόντα όπως τσάντες, μπλούζες και πετσέτες που αποτυπώνουν τις υπέροχες φωτογραφίες του καλλιτέχνη. Αν βρεθείς στην Πάτμο αξίζει να επισκεφτείς μια μοναδική έκθεση.

Πληροφορίες: www.motherlandproductions.com

Φωτογραφίες: Instagram/ @motherland_productions

Διάβασε ακόμη