Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Σε ταινία μικρού μήκους η νέα SS21 συλλογή Alexander McQueen (video)

Την σκηνοθέτησε ο Jonathan Glazer και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Ολοένα και περισσότεροι οίκοι καταφεύγουν σε νέους τρόπους για να παρουσιάσουν τις συλλογές τους λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με την παγκόσμια πανδημία.

Ο οίκος Alexander McQueen δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους την οποία σκηνοθέτησε ο Βρετανός σκηνοθέτης Jonathan Glazer, γνωστός από την ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2013 “Under the Skin”. Το φιλμ που παρουσιάζει την καλοκαιρινή συλλογή του αγγλικού οίκου, τιτλοφορείται “First Light” και καταγράφει τα μοντέλα που φορούν δημιουργίες του οίκου από τη γυναικεία συλλογή και την αντρική συλλογή για το φθινόπωρο 2021 να κινούνται, στις όχθες του ποταμού Τάμεση.

Με τις συλλογές αυτές ο οίκος επιστρέφει στην ουσία στην έδρα του που είναι το Λονδίνο, μετά από πολλά χρόνια στο Παρίσι. Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του οίκου Sarah Burton, θέλησε να παρουσιάσει μια συλλογή, ωδή στο Λονδίνο, την πατρίδα του ιδίου του Alexander McQueen, με ρούχα φτιαγμένα για έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα και ανθρώπινη σύνδεση.

Από τη συλλογή ξεχωρίσαμε τα φορέματα από τούλι, τις έντονες σιλουέτες, τους κορσέδες και τα κοσμήματα που θυμίζουν γλυπτά.

Δες την συλλογή στην πιο κάτω gallery:

Διάβασε ακόμη