Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Κρεμ μπρουλέ με φρέσκα μούρα

Ο σεφ Χριστόδουλος Θεοφάνους προτείνει μια δροσερή συνταγή για κρεμ μπρουλέ.

Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά

  • 200 γρ. διάφορα φρέσκα µούρα
  • 1 λίτρο φρέσκια κρέµα
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. κρόκοι αυγών
  • 1 βανίλια Μαδαγασκάρης
  • 100 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη Μαδαγασκάρης

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ µε σύρµα τη ζάχαρη και τους κρόκους µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µείγµα. Έπειτα προσθέτουµε τη φρέσκια κρέµα και τη βανίλια.

ΨΗΝΟΥΜΕ την κρεµ µπρουλέ σε φούρνο προθερµασµένο στους 120οC για περίπου 40 λεπτά ή µέχρι να σφίξει το µείγµα.

ΚΡΥΩΝΟΥΜΕ την κρεµ µπρουλέ στο ψυγείο για 4 ώρες. Στη συνέχεια, περιχύνουµε τη ζάχαρη από επάνω και την καίµε µε το φλόγιστρο.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ µε τα φρέσκα µούρα.

Cooking With Love/Madame Figaro

Διάβασε ακόμη