Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Πέντε τύποι αντρών για να αποφύγεις

Για να μην πέσεις στην παγίδα τους.

Της Ελευθερίας Παπαδάκη

Για το καλό όλων μας όμως, τόσο ανδρών όσο και γυναικών, υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι “χαρακτηριστικοί” τύποι που πρέπει να κρατάμε μακριά μας… όσον αφορά τις σοβαρές διαπροσωπικές μας σχέσεις τουλάχιστον.

Μοιάζει χαριτωμένος, αστείος και έξυπνος. Μόλις τον έχεις γνωρίσει αλλά μέσα σε λίγα λεπτά τον έχεις φανταστεί σαν ερωτικό παρτενέρ, σύντροφο, σύζυγο και πατέρα. Πρόσεξε όμως. Αν και κάποιοι άνδρες μπορεί να μοιάζουν ιδανικοί τις πρώτες εβδομάδες των ραντεβού, υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σήματα στα οποία εμείς οι γυναίκες πρέπει να τους δώσουμε την δέουσα σημασία. Ο Τζόσουα Πομπέι, ειδικός στις σχέσεις και το on line dating ξεχώρισε δεκαπέντε τύπους ανδρών πάνω από τα κεφάλια των οποίων αναβοσβήνει το σήμα κινδύνου. Αρκεί να το προσέξουμε.

Διάβασε ακόμη – Dating στα 30: 8 συμβουλές για να ακολουθήσεις

#1. Το “κακό παιδί”: Είναι κάπως αφροδισιακή αυτή η αγριάδα. Το παίζει μπρουτάλ και σκληρός. Δεν έχει σημασία αν είναι πραγματικά ή προσπαθεί πολύ για να το πετύχει. Αυτό που έχει σημασία είναι το ότι όταν όλη αυτή η “σέξι” αυστηρότητα μετατραπεί σε αδιαφορία (που σύντομα θα συμβεί… τσεκαρισμένο!), θα θυμηθείς, για ακόμη μια φορά(!!), για ποιο λόγο τα ονομάζουν “κακά” παιδιά.

#2. O “δεν ξέρω τι θέλω” τύπος: Την μια μέρα θέλει σχέση. Την άλλη μέρα θέλει παιδιά. Δύο μήνες αργότερα δεν είναι σίγουρος για τίποτα από τα δύο. Συνήθως αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει “θέλω οικογένεια και παιδιά αλλά δεν θέλω να τα κάνω μαζί σου”.

#3. O άπιστος – ο γυναικάς: Τίποτα καλό δεν προμηνύει η σχέση με έναν άνθρωπο που νοιάζεται τόσο πολύ για το άλλο φύλο διότι με την συμπεριφορά του αυτή δείχνει ότι είναι ανασφαλής άρα ανώριμος και ακατάλληλος για σχέση.

Διάβασε ακόμη – Oι 36 ερωτήσεις που μπορούν να κάνουν οποιονδήποτε να ερωτευτεί

#4. Ο μαμάκιας: Δεν είναι επικίνδυνος όπως οι παραπάνω όμως είναι τρομερά εξαρτημένος από τη μαμά του και αυτό σημαίνει ότι εκείνη θα είναι πάντα το τρίτο πρόσωπο ανάμεσα σας, πράγμα που μόνο καλά δεν θα σας κάνει να περάσετε.

#5. O ψεύτης: Η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντικό πράγμα για να διαρκέσει μια σχέση στα χρόνια. Αν ο σύντροφος σας συχνά λέει ψέματα για οποιοδήποτε λόγο τότε εσείς δεν θα νιώθετε καμία ασφάλεια δίπλα του και διαρκώς θα απορείτε αν τον ξέρετε καλά. Όχι δεν τον ξέρετε καλά γιατί πολύ απλά δεν ξέρει και ο ίδιος ποιος πραγματικά είναι και μέσα από ψέματα προσπαθεί να πλάσει μια άλλη εικόνα, αυτή που κάθε φορά τον βολεύει.

Η λίστα αυτή δεν είναι βεβαίως εξαντλητική. Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε ότι πολλοί άντρες συνδυάζουν δυο ή περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Επίσης, αν διαπιστώσεις ότι προσελκύεσαι από συγκεκριμένους τύπους όπως αυτούς που αναφέραμε πιο πάνω, ίσως εσύ να χρειάζεσαι τελικά υποστήριξη και ψυχοθεραπευτική βοήθεια για να ξεφύγεις από τα δυσλειτουργικά σου μοτίβα. Υπάρχουν άντρες χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά, πίστεψε το για να το βρες.

Διάβασε ακόμη