Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η συνταγή της Εβελίνας Κυράστα για νόστιμα vegan cinnamon buns

Πώς να φτιάξεις το αγαπημένο γλυκό στην vegan εκδοχή του.

Της Νικόλ Ζένιου

Η Εβελίνα Κυράστα, μοιράζεται συχνά με τους χιλιάδες ακόλουθους της υπέροχες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις εύκολα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Αυτή την εβδομάδα ξεχωρίσαμε τη συνταγή “Vegan Cinnamon buns” που αποτελεί πρόταση για ένα νόστιμο επιδόρπιο ή σνακ.

Ακολουθεί η συνταγή:

Διάβασε ακόμη – Banana blondies: Η Εβελίνα Κυράστα σου δείχνει πώς να φτιάξεις το νόστιμο και υγιεινό σνακ

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 300ml γάλα αμυγδάλου
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 45γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 7γρ. Μαγιά (ξηρή)
  • 450γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 80γρ. μαργαρίνη vegan
  • 60γρ. καστανή υγρή ζάχαρη
  • 2κ.σ. κανέλα
  • ½ κ. γλ. All spice mix

Tip: Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.

Εκτέλεση:

ΒΑΖΟΥΜΕ το γάλα αμυγδάλου για 20-30 δευτερόλεπτα στο microwave μέχρι να γίνει χλιαρό και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη μαγιά.

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΜΕ καλά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ αναμειγνύουμε το αλεύρι και το αλάτι.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ τα δύο μείγματα και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 90 λεπτά.

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα, χρησιμοποιώντας δύο αντικολλητικά χαρτιά, απλώνουμε τη γέμιση, κόβουμε σε λωρίδες και τις τυλίγουμε σε ρολάκια.

ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ξανά 30 λεπτά να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.

Διάβασε ακόμη