Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Οι λόγοι που η Mary Katrantzou δέχεται πληθώρα αρνητικών σχολίων

Οι αντιδράσεις οφείλονται κυρίως σε δύο παράγοντες.

Ο νέος διαδικτυακός εμφύλιος των ημερών αφορά τις ενδυμασίες των Ιερειών της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής φλόγα που φέρουν την υπογραφή της Ελληνίδας σχεδιάστριας Mary Katrantzou, η οποία εδώ και χρόνια διαπρέπει στο εξωτερικό.

Δες την ανάλυση για τις ενδυμασίες των Ιερειών της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής φλόγας

Η Mary Katrantzou εμπνεύστηκε από τους αρχαιοελληνικούς κίονες και πιο συγκεκριμένα εκείνους του δωρικού και του ιωνικού ρυθμού και παρέδωσε ενδυμασίες σήμα – κατατεθέν της σχεδιαστικής της υπογραφής.

Διάβασε ακόμη – Mary Katrantzou: Συνέντευξη με τη δημοφιλή Ελληνίδα σχεδιάστρια

Η μοναδική ταυτότητα της Mary Katrantzou

Γνωστή για τις περίπλοκες ψηφιακές εκτυπώσεις με έντονα graphic prints που δίνουν την ψευδαίσθηση του τρισδιάστατου, η σχεδιάστρια διαπρέπει στο εξωτερικό και δημιουργίες της έχει φορέσει μέχρι και η Beyoncé. Άλλωστε η Mary Katrantzou εμπνέεται διαχρονικά από το αρχαιοελληνικό στοιχείο – Ποιος δεν θυμάται το εντυπωσιακό show της στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο το 2019 που αποθεώθηκε στον ξένο Τύπο.

Άρα, για να της ανατέθηκε το συγκεκριμένο έργο, πάει να πει ότι ήταν το ζητούμενο οι ενδυμασίες να έχουν το δικό της μοναδικό αισθητικό αποτύπωμα που τις έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις ήδη από την παρουσίαση της πτυχιακής της στο Central Saint Martins από το οποίο και έχει αποφοιτήσει.

@madamefigarogr Εσυ τι πιστεύεις; 😳 Γράψε μας στα σχόλια! #madamefigaro #style #olympics #clothes #fashion #styleinspo ♬ Blade Runner 2049 – Synthwave Goose

Διάβασε ακόμη – H Βίκυ Καγιά σου προτείνει το πιο stylish τρόπο για να φορέσεις το τζιν πουκάμισο

Πού οφείλονται όλες αυτές οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις οφείλονται κυρίως σε δύο παράγοντες:

α) Στην ανθρώπινη φύση που συνήθως αντιδρά στο καινούργιο, σε αυτό που δεν έχουμε συνηθίσει για αυτό και έγινε όλη αυτή η αντιδιαστολή με τις κλασικές – πιστές στον αρχαίο ελληνικό χιτώνα – ενδυμασίες. Όμως νέο σημαίνει εξέλιξη, πρόοδος οπότε ορθώς ανατέθηκαν στην Katrantzou με την τόσο ξεχωριστή σχεδιαστική προσέγγιση που αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία  οι νέες ενδυμασίες. 

β) Στο ότι η παρουσίαση ήταν όντως λίγο άβολη – Όταν δούμε τις ενδυμασίες εντός του πλαισίου για το οποίο έχουν δημιουργηθεί και σε κίνηση θα είναι υπέροχες.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη