Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

3 κανόνες διακόσμησης που μπορείς να αγνοήσεις

Κάποιους κανόνες μπορούμε και ίσως θα έπρεπε να τους σπάσουμε – ειδικά όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του σπιτιού μας εάν θέλουμε να έχουν ενδιαφέρον οι χώροι στους οποίους ζούμε, όπως μας λένε οι παρακάτω interior designers. 

1. Μπορείς να κάνεις mix and match διάφορα στυλ διακόσμησης σε ένα δωμάτιο

Επειδή σχεδίασες ένα δωμάτιο με ένα συγκεκριμένο στυλ, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εφαρμόσεις την τεχνική του mix and match, δήλωσε η Annie Santulli από το Annie Santulli Designs στο Insider. “Δεν χρειάζεται να σχεδιάσεις ένα ιδιαίτερο χώρο για να ταιριάζει με ένα κομμάτι που μπορεί να έχεις αλλά δεν είναι στο ίδιο στυλ με αυτό του δωματίου. Ένα παραδοσιακό κομμάτι για παράδειγμα, μπορεί να αναβαθμιστεί με μοντέρνα υφάσματα και φινιρίσματα, και τα ρουστίκ αντικείμενα μπορούν να προσθέσουν μια πλούσια και οργανική νότα στο δωμάτιο.” Εάν ανησυχείτε ότι ο χώρος σας δεν έχει ομοιόμορφη αισθητική, η Santulli λέει πώς το να επιμείνετε σε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα είναι το κλειδί, επειδή “το χρώμα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί η συνοχή.”

2. Τα μεταλλικά στοιχεία της κουζίνας δεν πρέπει να είναι απαραίτητα από το ίδιο υλικό 

Η Suzan Wemlinger, interior designer στο Suzan J Designs, λέει πώς αντίθετα με την κοινή γνώμη, όλα τα μεταλλικά στοιχεία στην κουζίνα σου δεν πρέπει απαραίτητα να ταιριάζουν. “Επειδή για παράδειγμα τα ντουλάπια της κουζίνας έχουν χάλκινα πόμολα, αυτό δεν σημαίνει ότι και η βρύση, τα φωτιστικά και όλα τα άλλα πόμολα θα πρέπει να είναι χάλκινα. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να συνδυάσετε διάφορα μέταλλα που θα κάνουν το δωμάτιο πολύ πιο ενδιαφέρον.”

Διάβασε ακόμη – Μικρά μυστικά για να βάλεις ανοιξιάτικο mood στο σπίτι σου

3. Τα έργα τέχνης του σπιτιού δεν πρέπει να είναι από τον ίδιο καλλιτέχνη 

Ένα δωμάτιο μπορεί να έχει συνοχή στην αισθητική, ακόμα κι αν όλα τα έργα τέχνης σας δεν προέρχονται από το ίδιο καλλιτέχνη. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική συνοχή μπορεί μερικές φορές να κάνει το χώρο σας να φαίνεται βαρετός. “Ανεξάρτητα από το πόσο καλή μπορεί να είναι η τέχνη, αν είναι παρόμοια, δεν έχει οπτικό ενδιαφέρον”, δήλωσε η Wemlinger. “Επίσης, εάν κάθε κομμάτι είναι απλά ένας καμβάς μέσα σε κάδρο, δεν υπάρχει αισθητικό ενδιαφέρον. Δοκιμάστε να αναμίξετε διαφορετικά στυλ και είδη όπως ένα παραδοσιακό πορτρέτο με λαδομπογιά σε vintage κάδρο τοποθετημένο δίπλα από έναν καμβά με αφηρημένη τέχνη”, πρόσθεσε.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη