Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Mary Katrantzou: Συνέντευξη με τη δημοφιλή Ελληνίδα σχεδιάστρια

“Η μόδα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ενδυνάμωσης της γυναίκας”.

Μία από τις πιο καταξιωμένες designers στην παγκόσμια μόδα, η δική μας Mary Katrantzou, μας μιλάει αποκλειστικά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Διάσημη για τις δυναμικές σιλουέτες, τα τρισδιάστατα prints και την bold χρωματική παλέτα της, είναι η πολυβραβευμένη δημιουργός που παντρεύει την τεχνολογία με το craftmanship, την αισθητική με τη φαντασία και με εργαλείο τις υπέροχα θηλυκές δημιουργίες της άλλαξε τα δεδομένα της μόδας και χάρισε στις γυναίκες την αυτοπεποίθηση να ντύνονται και να εκφράζονται ελεύθερα.

Διάβασε ακόμη – Το λαμπερό φόρεμα Mary Katrantzou που φόρεσε η Marie-Chantal

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισες ως γυναίκα αλλά και Ελληνίδα σχεδιάστρια στο χώρο της μόδας;

Ξεκινώντας, έπρεπε να εμπιστευτώ τις δυνάμεις μου και να βρω τη θέση μου στη δημιουργία ενός image led brand που θα προκαλέσει τον τρόπο που εκφράζονται οι γυναίκες και θα τις εμπνεύσει. Επωφελήθηκα από το γεγονός ότι ήμουν Ελληνίδα και γυναίκα, το είδα ως ευκαιρία να διαφοροποιηθώ και να καθιερώσω την δική μου οπτική.

Τι θα έκανες διαφορετικά αν ξεκινούσες σήμερα;

Θα ήμουν πιο συμφιλιωμένη με τις προσωπικές μου αμφιβολίες και θα έπαιρνα περισσότερες αποφάσεις βασισμένες στο ένστικτό μου. Κάθε απόφαση είναι ευκαιρία για εξέλιξη.

Διάβασε ακόμη – Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στη βάφτιση του γιου της Μαίρης Κατράντζου

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα σε ό,τι αφορά τη γυναικεία ενδυνάμωση μέχρι σήμερα και τι θα ήθελες να δεις να αλλάζει στο μέλλον;

Η μόδα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ενδυνάμωσης της γυναίκας κι είμαι πολύ τυχερή που είμαι σε θέση να συμβάλλω σε αυτό με τη δουλειά μου. Κάθε γυναίκα θα πρέπει να νιώθει υπερήφανη για τις επιτυχίες της, γι αυτό κι είναι πολύ σημαντικό να μοιραζόμαστε τις προσωπικές μας ιστορίες που θα εμπνεύσουν τις νεότερες γενιές ώστε να ξέρουν ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Διάβασε ακόμη – H Μαίρη Κατράντζου φόρεσε ξανά το νυφικό της στη βάφτιση του γιού της στις Σπέτσες

Ποια είναι η πιο πολύτιμη συμβουλή που έχεις ακούσει;

Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσαν είναι: Το “όχι” είναι μόνο ένα βήμα πριν από το “ναι”!

Τι θα συμβούλευες εσύ μια νέα σχεδιάστρια σήμερα;

Θεωρώ σημαντικό να έχουμε γύρω μας ανθρώπους προοδευτικούς και θετικούς, έτοιμους να στηρίξουν το όραμά μας, ακόμα κι αν αυτό ακούγεται ανέφικτο.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: Instagram/ @marykatrantzou

Διάβασε ακόμη