Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική;

Η ιδανική ώρα να γυμνάζεσαι για καύση λίπους.

Με τα γυμναστήρια να έχουν ανοίξει και τον καιρό να γίνεται όλο και πιο ζεστός, αυτή είναι η ιδανική περίοδος για να εντάξεις τη γυμναστική στη ζωή σου αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Ποια είναι όμως η καλύτερη ώρα για να γυμναστείς;

Σύμφωνα με τον γυμναστή Vinny Lewis-Jamerson, από το Ten Health & Fitness η καλύτερη ώρα για να γυμναστείς είναι το πρωί, αφού έχει τα πιο πολλά οφέλη για την υγεία και τον οργανισμό σου.

“Τα επίπεδα της τεστοστερόνης μας είναι μέχρι και 30% υψηλότερα το πρωί,” λέει ο Vinny.“Και με την τεστοστερόνη να βοηθά στο χτίσιμο των μυών, είναι σημαντικό να ξεκινάς τη γυμναστική σου τη σωστή ώρα της ημέρας.”

Διάβασε ακόμη – Οι 10 καλύτερες τροφές για πρωινό

Επίσης, η πρωινή γυμναστική οφελεί και τα δύο φύλα – συνιστάται και για άνδρες αλλά και για γυναίκες. “Για τους άνδρες, αυξάνεται η ικανότητα αύξησης της μυϊκής μάζας και για τις γυναίκες, η τεστοστερόνη θα επιταχύνει την προσαρμογή της μυϊκής μάζας. Αυτό σημαίνει ότι θα ασκηθείς πιο αποτελεσματικά.”

Ακόμα ένας λόγος να ασκηθείς το πρωί είναι επειδή “η αποθήκευση υδατανθράκων βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο το πρωί, οπότε, εάν αποφύγεις τους υδατάνθρακες πριν από την πρωινή σου προπόνηση, το σώμα σου θα είναι περισσότερο πιθανόν να κάψει λίπος.”

Το συμπέρασμα είναι ότι αν μάθεις τον οργανισμό σου να ξυπνά μια ώρα νωρίτερα για πρωινή γυμναστική, το σώμα σου θα σε ευχαριστήσει για αυτό.

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη