Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Με αυτό το make-up look δεν θα εστιάσει κανείς ξανά στα λεπτά σου χείλη

Μικρές συμβουλές για μακιγιάζ όπου το επίκεντρο θα είναι τα μάτια σου.

Της Γεωργίας Γεωργίου

Αν έχεις λεπτά χείλη και δεν επιθυμείς να υποβληθείς κάποια χειρουργική επέμβαση ή την γνωστή πλέον σε όλους ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, τότε το πρόβλημα σου μπορεί να βρει λύση αν εστιάσεις στα υπόλοιπα σημεία του προσώπου σου με το ανάλογο make up. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μα φυσικά με ένα εντυπωσιακό eye make-up look που είναι και η μεγάλη τάση της σεζόν.

Πρώτο βήμα, ενυδάτωσε καλά την επιδερμίδα σου και μετέπειτα δημιούργησε μια φυσική βάση που θα καλύπτει σημάδια και σπυράκια. Θα χρειαστείς ένα foundation στην ίδια ακριβώς απόχρωση με την επιδερμίδα σου και ένα concealer που θα καλύψει όλα τα ανεπιθύμητα σημάδια και μαύρους κύκλους.

Ανέδειξε τα ζυγωματικά σου με ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή, η απόχρωση είναι δικιά σου επιλογή. Για έξτρα λάμψη εφάρμοσε ένα bronzer ενώ στα κόκαλα των ζυγωματικών ένα highlighter το οποίο θα αφήσει στο πρόσωπο μια έντονη γυαλάδα που όλες επιθυμούμε.

Σειρά έχουν τα μάτια τα οποία πλέον είναι και το επίκεντρο του προσώπου! Θα στρέψουμε όλη την προσοχή σε αυτό το σημείο τονίζοντας με το ανάλογο eye make-up look.

Επέλεξε μια σκούρα σκιά όπως καφέ, μαύρη, πράσινη, γκρι και μπλε, η επιλογή είναι αποκλειστικά δικιά σου καθώς μόνη εσύ γνωρίζεις τι σου ταιριάζει περισσότερο. Εφάρμοσε την στο άνω κινητό βλέφαρο και δουλεύοντας την καλά σβήσε την προς τα πάνω. Ολοκλήρωσε χρησιμοποιώντας την ίδια απόχρωση και μια γερή δόση στο κάτω βλέφαρο, από την εσωτερική μέχρι και την εξωτερική. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε έμφαση στο βλέμμα ενώ μεγαλώνουμε το σχήμα των ματιών κάνοντας το πιο εντυπωσιακό.

Τέλος, ολοκλήρωσε το μακιγιάζ με μπόλικη μαύρη μάσκαρα ή αν έχεις κάπου ξεχωριστά να πας, τότε μπορείς να τοποθετήσεις ψεύτικες βλεφαρίδες.

Για τα χείλη επέλεξε μια φυσική απόχρωση σε κραγιόν αφήνοντας τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου να ξεχωρίσουν.

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη